2010. február 16., kedd

Napi hírek 2010.02.16.

Mai hírekben szó lesz Sherif Hashim és iH8Sn0w AppStore-os kitiltásáról, Opera Mini teszteléséről, az iBlueNova megjelenéséről, Geohotról és az új windowsos mobil operációs rendszerről.

Sherif Hashim és iH8Sn0w kitiltva az AppStore-ból

Múlt héten Sherif Hashim felfedezett egy hibát a 3.1.3-as rendszerben, így lehetővé válik a 05.12.01 baseband függetlenítése.
Nem sokkal később be akart lépi az AppStore-ba, de a következő üzenetet kapta: „Az Apple ID biztonsági okokból kitiltásra került” Az Apple-nek könnyű dolga volt, mivel sherif_hashim@yahoo.com email címen volt regisztrálva. Ugyanígy járt iH8Sn0w is az ih8sn0wyday@googmail.com címmel. Ő saját jailbreakelő eszközt fejlesztett.
Egy kicsit gyerekes az Apple magatartása… Nem tart semeddig új címmel regisztrálni.



Ilyen az Opera Mini

Wired magazin a barcelonai Mobile World Congress-en tesztelhette az Opera Mini iPhone-os verzióját. Következő megállapításokat tették:
- igen gyors,
- scrollozás akadozásmentes, független a megtekintett oldal méretétől,
- az interface gyorsan reagál, ahogy az iPhone-tól elvárható,
- csak dupla kattintással lehet zoomolni, multitouch módszerrel nem,
- a fülek közötti váltás is gyors.
Nagy kérdés az AppStore-os jóváhagyás, mivel az Apple nem engedi meglévő funkció duplikálását. Phillip Grønvold menedzser bizakodó, szerinte az adattömörítés és a HTML tartalom másmódon való kezelése megkülönbözteti a Safaritól.
Még nem tudni mikor továbbítják jóváhagyásra, de a béta változat már „nagyon kész van”.



Végre megjelent az iBlueNova

Tegnap végre megjelent az iBlueNova. Az alkalmazás az iBluetooth utódja 3.x firmware-en, segítségével bluetooth-on keresztül lehet fájlokat küldeni és fogadni. A program 6 dollárért vásárolható meg a Cydia Store-ban, de tartalmaz egy 15 napos ingyenes kipróbálási időszakot is. A hírek szerint iPhone 2G felhasználók nem tudják használni az alkalmazást, MeDevil már dogozik a javításon, várhatóan hétvégére frissül a program.





Geohot nem foglalkozik a 3.1.3-as untehered jailbreakkel

Geohot twitteren közölte, hogy nem foglalkozik a 3.1.3-as rendszer törésével (untethered jailbreakkel), inkább mindenki örüljön, annak hogy egyáltalán törhető a verzió.



Bemutatták a Windows Phone 7 Series-t

Tegnap Steve Ballmer a barcelonai Mobile World Congress-en bemutatta a Windows Phone 7 Series névre hallgató mobil operációs rendszert. Ez hivatott kiváltani a haldokló Windows Mobile-t. A rendszer hat fő részre, hubra van osztva: People (Emberek), Pictures (Képek), Games (Játékok), Music + Video (Zene és videó), Marketplace (Alkalmazásbolt) és az Office. Minden ilyen szoftverrel ellátott készüléken lesz egy fizikai Bing gomb, amely a telefonon belüli valamint netes keresést tesz lehetővé.
Egyéb tulajdonságok:
- meglepetésre csak az iPhone-hoz hasonló multitasking van, nincs a WinMobile-on megszokott egyszerre több alkalmazás futtatása,
- multitouch,
- Xbox Live integráció,
- beépített Zune lejátszó FM-rádióval,
- Start képernyőn valós időben frissülő social media tartalom.
Az első készülékek évvégén jelennek meg. Nem hiszem, hogy aki iPhone-t használ, az váltana ilyen rendszerű telefonra. Inkább Symbiant és Androidot használó emberek lehetnek a célközönség. A következő két videó bemutatja a rendszer tulajdonságait:



2 megjegyzés:

  1. helló!
    nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 5 hónapja csináltunk olyat itthon (amikor még új volt a szifonom), hogy az egyik iphoneon voltak fizetős app-ok amiket ituneson keresztül átraktuk másik 2 szifonra. most megint vannak olyan appok amiket átraknánk de már nem emlékszünk hogy hogyan kell. valaki nemtudja hogy kell ezt megcsinálni?
    ui: egyik szifon se volt jailbreakelve.
    előre is kösz a segítséget

    VálaszTörlés
  2. Állítólag az iTunes-ban lévő appokat max. 5 telefonra lehet feltenni, bár én még ezt nem próbáltam.

    VálaszTörlés