2010. február 14., vasárnap

Éjszakai hírek

Mai hírekben szó lesz az iGO újabb verziójáról, egy klassz fordítóprogramról és újra az iBlueNováról.

Frissült az iGO!

Nagy csendben a NavNGo frissítette az iGO két kelet-európai alkalmazását. Sajnos nem kell nagy változásra számítani, mindössze a térképek és POI-k frissültek 2009 harmadik negyedéves verziókra. Ezen kívül még az útvonal funkció javult.
Azért nagyobb volumenű frissítést is el tudtam volna képzelni. Lásd Navigon…



Fordítás kép alapján

Netet böngészve találtam egy igen hasznos kis alkalmazást, mely utazóknak nyújthat nagy segítséget. A Babelshot nevű program a fényképen lévő szöveget ismeri fel és fordítja le más nyelvre. Az alkalmazás 32 nyelven fordít, nagy előnye, hogy magyarul is tud. Nem kell mást tenni, mint lefényképezni a fordítani kívánt szöveget és a program lefordítja más nyelvre. Segítséget nyújt étlap, felhasználói kézikönyv, újság, szórólap fordításánál. Ha esetleg képről mégsem ismeri fel a szöveget, kézzel is be lehet vinni a fordítani kívánt részt. Azért a magyar fordítás hagy némi kívánnivalót maga után, de használható. Fordítás az Archive könyvtárba el is menthető, így később visszakereshető.
Fejlesztő iPhone 3GS-re optimalizálta a működést, 3G és 2G esetén szükség van egy Clarifi tokra is, mely félrecsúsztatható plusz lencsét tartalmaz, így javítva a képminőségen. Működik tok nélkül is, de annyira nem kerek a történet.
A lenti videó bemutatja a használatot. Az alkalmazás 2.39 euróért vásárolható meg a magyar AppStore-ból.






Újabb iBlueNova-hírek

A hamarosan megjelenő iBlueNováról újabb dolgok derültek ki:
- iPhone 2G, 3G, 3GS, iPod Touch 2G a támogatott készülék, (iPod Touch 1g nem, mivel nincs benne bluetooth hardware), iPod Touch 3G kísérleti jelleggel támogatott,
- 3.0 firmware-en vagy felette kell lenni,
- Music könyvtárból csak olvasni tud, a fogadott zene vagy videó sem lesz elmentve,
- iBlueTooth licensz érvényes lesz iBlueNovára is,
- 1 licensz = 1 készülék (nem számít ha a régi licenszet használod új készüléken).
- Cydiából való letöltés nem azonos a Cydia Store-ból való megvásárlással. A letöltés 15 napi használatot tesz lehetővé, utána meg kell vásárolni a teljes jogú licenszet.
Elvileg nemsokára megjelenik, Sauriknál van a labda.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése