2010. február 6., szombat

Napi hírek 2010.02.06.

Mai hírekben szó lesz egy tiltott szóról és a PSP jövőbeni sikeréről.

Android szó: persona non grata

Apple levélben tudatta a SAT Vocab nevű program fejlesztőivel, hogy addig nem hagyják jóvá az alkalmazást, amíg az „Android” szót nem törlik a leírásból. Annyira meglepődtek, hogy honlapjukon nyilvánosságra hozták a levelet.
A jóváhagyónak az volt a problémája, hogy a leírásban szerepelt: „Döntős az Android fejlesztői versenyén”. Ez főbenjáró bűn volt, mert a leírásban nem lehet más platformra hivatkozni.
A fejlesztő kivette ezt a részt és jóváhagyták az alkalmazást.



iPAd segíti a PSP eladásait

Eme meglepő kijelentést John Koller, a Playstation hardver főnöke tette. Múlt héten a Nintendo vezetőjétől már hallottunk olyan kijelentést, hogy az iPad csak egy nagyobb iPod Touch, de ez még azon is túltesz. Koller szerint az Apple belépése a mobil játékpiacra, pozitív a Sony számára. „Amikor az emberek mélyebb játékélményre vágynak, akkor PSP-n kezdenek el játszani.”
Az való igaz, hogy a PSP-re eddig kidolgozottabb játékok jelentek meg, de azért jónéhány játék megüti a PSP szintjét. Azt sem szabad elfelejteni, hogy iPad esetén jóval nagyobb képernyőről van szó, mint az iPhone-nál vagy a PSP-nél, és a processzor is igen erős. Tehát a Sonynak csak azt üzenem: jobb lesz félni, mint megijedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése