2010. február 21., vasárnap

Miért maradt ki a magyar térkép az európai iGO-ból? UPDATE

NavNGonak sikerült újra felkavarni az állóvizet. Bár nem hiszem, hogy így akarta…
Csütörtökön beszámoltam arról, hogy megjelent az iGO 1.2-es európai verziója, amiben legfőbb újdonság az utcanévbemondás. Már akkor is megjegyeztem, hogy a kelet-európai verziókból ez kimaradt.
Egy kommentelő hívta fel a figyelmemet, hogy az új európai változatból kikerült a Magyarország térkép! Ez annak a fényében is érdekes, hogy anno ez a teljes európai változat szolgált a kelet-európai felhasználók igényeinek a kielégítésére, még nem jelent meg külön régiós alkalmazás. Most pedig sok felhasználó gyanútlanul frissített az új verzióra és ott vannak, ahol a part szakad, mert nem tudják használni az alkalmazást térkép híján. Az AppStore tele van felháborodott kommentekkel (lásd a mellékelt képen és itt), sokan visszakövetelik a pénzt. Javaslom mindenkinek, várjon ki a frissítéssel!
Én egyébként arra gyanakszom, hogy még nem készültek el a magyar utcanévbemondással, de megkerestem a NavNGot hogyan is történhetett meg ez a botrányos eset. Amint jön válasz, közzéteszem.


UPDATE: NavNGo-tól Szendőfi Borbála PR Specialist válaszolt és leírta hogy egy sajnálatos és véletlen hiba folytán maradt ki a térkép, amint lehet, orvosolják a problémát, a magyar térkép természetesen továbbra is az Európa csomag része lesz.
Aki már letöltötte a hibás változatot, küldjön egy email-t a iphone.update@igomyway.com címre, és amint elérhetővé válik a javított frissítés, email-ben értesítést kap (február 22-e, 14 órától él az email cím).

Köszönjük a választ, várjuk a frissítést!

2 megjegyzés:

  1. A tegnapi kedvcsináló kommentemet és a cikkedet annyival egészíteném ki, hogy a térkép valójában nem maradt ki az iGo frissítéséből, hiszen a POI-k és a 3D látványosságok a tartalmak közt megjelennek, és a Magyarország térképre is van utalás a térképek közt, mint inaktív tartalom (map/Hungary.fbl).
    A probléma nem is ezzel van elsősorban, hiba bárhol előfordulhat, DE az iPhone verzió kezdetektől fogva hibás (az 1.0 5-ből 4-szer el sem indult), szörnyen lebutított (ez gondolom a sietségnek tudható be) és a frissítések nagyon lassan jönnek, kommunikáció a cég részéről nulla, a honlapon hónapok óta fent lévő tartalmakat jeleznek újdonságként. A nem létező supportot már nem is említem.
    Nem tudom volt e már, de ha van tapasztalat arról, hogyan lehet pénzt visszaszerezni egy amúgy hónapokkal ezelőtt vásárolt programnál, érdeklődve várom.

    VálaszTörlés
  2. Itt egy régi cikk, nem tudom mennyire használható:

    http://www.iphonefootprint.com/2009/04/how-to-claim-app-store-refund/

    VálaszTörlés