2010. február 23., kedd

Napi hírek 2010.02.23.

Mai hírekben szó lesz a halak táplálkozásáról, újabb iPhone-reklámokról, egy kémvideóról és az iControlPad gyártásáról.

Amikor a nagyhal megeszi a kishalat

Robbant a bomba. Ngmoco bejelentette, hogy 25 millió dollárral megemelte tőkéjét és felvásárolta a Freeverset. Mindkét fejlesztő cég komoly referenciával rendelkezik az iPhone-os játékok terén. Ngmoco bocsátotta ki pl. az Eliminate és a TouchPets játékokat, míg a Freeverse nevéhez fűződik a SlotZ Racer, Days of Thunder, Flick Fishing és a Moto Chaser.
A két cég árazási struktúrája azonban alapvetően eltér egymástól. Míg a Freeverse megkéri az árát a játékoknak, addig az ngmoco ún. „freemium” struktúrát alkalmaz. Ez azt jelenti, hogy ingyen lehet letölteni a játékokat, bevétel alapvetően a reklámokból és az alkalmazáson belüli vásárlásokból származik. Ngmoco közlése szerint a Freeverse külön szervezet marad, de az új játékoknál alkalmazni fogják a freemium árazást. Kommenteket olvasva ez egyáltalán nem tetszik a felhasználóknak. Inkább a kezdetben fizetnek a játékért, mint hogy minden egyes új szintet külön kelljen megvásárolni.
A jövő eldönti mennyire lesz életképes a modell.




Új iPhone reklámok

Tegnap újabb iPhone reklámok sugárzását kezdték el. Első hirdetésben egy gyermek első lépéseit mutatják be, míg a másodikban a telefonálás közbeni „multitasking” kerül a figyelem középpontjába.





Ilyen lesz az Apple Data Center

Tavaly júniusban született döntés a kilenc év alatt 1 milliárd dollárba kerülő Apple Data Center felépítéséről. Az Észak-Karolinában megvalósítandó beruházás elkezdődött, kémvideón láthatjuk hogy szépen haladnak. Ez a komplexum szolgálja majd ki - elvileg - az App Store-t is. Átadási ideje még nem ismert.



Gyártásban az iControlPad

A gyártó honlapján hozta nyilvánosságra, hogy elindult az iControlPad tömeggyártása. A kiegészítő két verzióban készül. Az egyikben lesz pótakkumulátor, ezzel duplájára nő a játszhatósági idő, míg a második változat a fapados verzió lesz pótakksi nélkül. Funkciógombok mindkét változatban megegyeznek. Aki meg akarja rendelni, iratkozzon fel a hírlevélre, értesítést kap az indulásról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése