2010. február 10., szerda

Napi hírek 2010.02.10.

Mai hírekben szó lesz a Navigon alkalmazásának újabb verziójáról, a hamarosan megjelenő iBlueNováról és egy iPhone-hoz kapcsolható kártyaolvasóról.

Itt a Navigon 1.5

Navigon bejelentette az 1.5-ös verzióba beépetett újításokat:
- lehetővé tették az aktuális pozíció, úti cél és az érkezés várható idejének twitterre és Facebookra való továbbítását a navigáció megszakítása nélkül. Az alkalmazáson belül van egy-egy ikon, melyet megnyomva továbbítja a kívánt adatokat (mobilinterneten keresztül),
- 3D-s panorámaképhez NASA digitalizált adatait használták fel. Így a sofőr a készüléken is láthatja mi van előtte/mellette. A 3D-s látvány beépítésre került a térképekbe, így nem használ adatforgalmat, viszont alkalmazáson belüli vásárlással 10 dollárért lehet hozzájutni, nem default.
- NAVIGON MyRoutes személyre szabott ajánlást ad útvonaltervezéskor. Mindig háromféle útvonalat ajánl: egyiknél a sofőr vezetési szokásait, az adott hét napját és vezetés idejét is számításba veszi.
Megjelenési dátum még nem ismert, de valamikor a tavasszal kijön.



Hamarosan itt az iBlueNova

Már továbbították a Cydia Store-ba az iBlueNovát. iBlueNova képes bluetooth-on keresztüli fájlátvitelre. Korában már létezett az iBlueTooth nevű alkalmazás 2.x szoftververzióra, de jogi problémák miatt meg kellett változatni a nevet. Korábbi hírek szerint az alkalmazás 15 nap után fizetős lesz, bár az eddigi felhasználóknak ingyenes frissítést ígértek.
A lenti videó bemutatja a program használatát.



SD-kártyaolvasó iPhone-hoz

ZoomMediaPlusn kifejlesztette a ZoomIt nevű kártyaolvasót, melyet az iPhone dokkolójához kell illeszteni. A kiegészítőhöz tartozik egy hasonló nevű ingyenes alkalmazás is.
ZoomIt segítségével megnézhetünk minden olyan fájlt, amelyet az iPhone OS támogat, pl. képeket, zenéket, videókat (az alkalmazás beépített videólejátszóval rendelkezik), de megtekinthetünk powerpoint, excel, word és pdf fájlokat is. Lehetőség nyílik a szintén beépített fájlkezelővel fájlokat másolni a kártyáról és vissza, új könyvtárakat létrehozni. Végezetül fájlokat tudunk feltölteni a Facebookra és a Flickr-re.
A kártyaolvasó 60 dollárba kerül, de most lehetőség nyílik „akciósan” 50 dollárért hozzájutni, és az első 250 megrendelő kap még hozzá egy 4 GB-os Kingston SD kártyát is. Szállítás áprilisban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése