2010. február 3., szerda

Miért tiltott az USB-n keresztüli fájlátvitel?

Stanza ebook olvasó nagyon népszerű AppStore-os alkalmazás. Eddig lehetőség nyílt a könyvek wifis és USB-s feltöltésére is. Eddig.
Ugyanis a legújabb verzióból az USB-s feltöltést kivették, az iTunes-ban csak annyi látszik: ’Removed the ability to share books via USB’ (a képen látható ’as required by Apple’ részt törölték). TechCrunch utánajárt miért is vették ki ezt az opciót. A fejlesztő az Apple kérésére elzárkózott bármilyen információ adásától, csak annyit közöltek, hogy az Apple kívánságát teljesítették.
De vajon az Apple-nek miért érdeke az USB-s fájlátvitel tiltása? Sokkal gyorsabb, mint a wifi, ráadásul nincs mindenkinek wifije. Választ egy almás dolgozó, Michael Jurewitz adta meg twitteren. Az USB-s szinkronizálásra nincs nyilvános API, csak privát, és ezek használatát az utóbbi időben nem engedélyezik. Aki mégis használni akarja, írjon egy nyomatékos kérést Cupertinoba.
Hasonlóan járt korábban a GoodRedear és a FileApp (korábban FileAid) is.
Már egy kicsit beteges ez a mindent ellenőrizni akarok hozzáállás. Nem akarják, hogy turkáljanak a fájlrendszerben, ezért nem engedélyezik ezt a szinkronizálási metódust. Egy-két hónapja maga Jobs engedélyezett egy privát API-s alkalmazást (videórögzítő), most is tehetnének kivételt, nem egy ördögtől való dolog az USB-s fájlátvitel.

6 megjegyzés:

  1. Ha nem frissítem, akkor továbbra is működni fog? :)

    VálaszTörlés
  2. nyomorékság. mint az összes többi apple által ránkerőszakolt baromság.

    valaki igazán összeszedhetné magát és csinálhatna egy hasonló készüléket, ami nem push-screenes (nem kell rányomni izomból, hogy érzékelje) és mondjuk van benne flash\java...

    VálaszTörlés
  3. Nekem nem kell izomból rányomni, de a flash elkelne.

    VálaszTörlés
  4. Snake! volt már a kezedben iPhone?
    Egyáltalán nem kell megnyomni a kijelzőt!
    Touchscreen! Nem rémlik valami?
    De a flashben igazad van!

    VálaszTörlés
  5. Szertintem Snake pont arra gondol, hogy az új készülék (amire vágyik) screenje is legyen olyan jó, mint az iphone-é?

    Egyébként én is alig várom, hogy kijöjjön valami alternatíva, mert bármit akarok csinálni az iphonnal, mindig falakba ütközök. Faszkivan.

    VálaszTörlés