2010. február 9., kedd

Napi hírek 2010.02.09.

Mai hírekben szó lesz egy előlapról, újabb találgatás az iPad kamerájáról és a 3.1.3-as switchről.

4G vagy kínai utánzat?

Kering pár kép a neten, melyen állítólag a 4G új előlapja látható. Ha összehasonlítjuk a 3GS-sel, akkor látható, hogy
- egy kicsit hosszabb, de a képernyő mérete nem változik.
- az LCD-panelt összeragasztották a digitizerrel, ami az első generációs iPhone-nál volt szokás, a 3G-nél és a 3GS-nél nem,
- hangszóró felett található egy tükröződő felület, amely a közelségmérő lehet. Ebben az esetben viszont más helyre kerül, mint elődjeiben.
Nem tartom valószínűnek a hitelességet, lehet hogy egy kínai klónnal van dolgunk.




Videórögzítés iPad-en?

Egyelőre még semmilyen kamera nem található az iPad-ben, de az Apple közzétett egy álláshirdetést, melyben olyan mérnököt keres, aki jártas a videó- és audiorögzítésben valamint lejátszásban. Támogatandó készülékek között az iPad is felsorolásra került.
Látható, hogy a pletyka terjedéséhez maga az Apple járul hozzá. Ezért egyáltalán nem elképzelhetetlen a következő generációs iPad-ben a kamera. Sőt, must have.



14 %

Medialets nevű mobilhirdetési ügynökség felmérése szerint a 3.1.3-as firmware verzióra 6 nap alatt mindössze a felhasználók 14%-a állt át. Ez elég alacsony érték, ami több oknak tudható be:
1, Verzió az akkumulátor használati idejének javításán túl nem tartalmaz jelentős szoftverbővítést, inkább a jailbreaket lehetővé tevő rést foltozza be.
2, Felmérési időszakban még nem jött ki a Dev Team PwnageTool nevű programja, mely feltört 3.1.3-as firmware-t enged feltenni a telefonra.
Egyébként a felhasználók 72.3 százaléka van 3.1.2-n, 0.8 százaléka 3.1.1-n, 4.6 százaléka pedig 3.1-n. A 3.1.3-as arány vasárnap óta bizonyára nőtt, de nem hiszem hogy drasztikusan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése