2010. február 28., vasárnap

Asztali hoki teszt

Már többször írtam az asztali hokiról, jöjjön egy kis teszt.
Indítás után egy demót élvezhetünk, amiből már láthatjuk, hogy a grafika nagyon jóra sikeredett. Ha még nem regisztráltunk, akkor feliratkozhatunk az OpenFeint Community-be. Itt láthatjuk a különböző ranglistákat, chatelhetünk, Facebookos vagy Twitteres ismerőseinkkel lehetünk el.
A játékban öt menüpont van. Nem érdemes egyből a játékba belevágni, mert csalódás érheti az embert. Először célszerű a 3 minijátékon keresztül menni (legerősebb lövés, kapáslövés, büntető), mert így megtanulható az irányítás és a különböző trükkök.




A játékban akár saját csapatot is létrehozhatunk, de a magyar csapat így is ott van. Beállítható az irányítás módja, vibrálás, hangok, korong típusa, játékidő hossza, sőt még háromféle felállás közül is választhatunk a taktika módosítására.
Jöjjön a lényeg, a meccs. Játszhatunk gép ellen (könnyű, közepes vagy nehéz szinten), haver ellen wifin vagy bluetoothon keresztül, részt vehetünk bajnokságban is. Az irányítás nem könnyű, de gyakorlással sokat fejleszthető. A játékosok mozgása élethű, a játék fizikája is jó. A korong mérete szokatlanul nagy, de csúszása kiváló, mintha igazi jégen játszana az ember. Pattanása függ a korong típusától is, a standard egy kicsit furcsán pattog.
Bajnokságban szerepelve először egy négyes csoportból az első két hely valamelyikén kell továbbjutni, ezután az elődöntő és a döntő megnyerése után érdemelhetjük ki a „koronát”.
A demóban sok kameranézet van, sajnos mérkőzés közben ezekkel nem találkozunk. A kamera ugyan követi a korongot, de nem ártana több kamera, például a felülnézetinek nagy hasznát lehetne venni.
A hangok jól sikerültek, a meccszajok jók, a menüben hallható zene is nagyon dinamikus. A játékban részletes statisztika van a játszott meccsekről, lőtt és kapott gólokról, asszisztekről. Ügyes játékkal bizonyos OpenFeint célokat lehet elérni, pl. 20 gól, 10 győzelem egymás után, stb.
Összefoglalva: a játék jól sikerült, az említett hiányosság javítása után még élvezetesebb lesz a játék. Az alkalmazás mindössze 1.59 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ban.

(Köszönet a fejlesztőnek a redeem kódért)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése