2010. február 2., kedd

Napi hírek 2010.02.02.

Mai hírekben szó lesz az új iTunesról, a titkos kameráról, egy újabb tabletről és a Windows megjelenéséről iPad-en.

Megjelent az új iTunes

Apple útjára bocsátotta az iTunes legújabb 9.0.3-as verzióját. A verzió számtalan újdonságot és hibajavítást tartalmaz. Például:
- iPhone és iPod szinkronizálásánál közvetlenül az iTunesból lehet a képernyőoldalakat rendezni. A szinkronizálás is rugalmasabb, lehetőség nyílik előadókat, műfajokat és TV műsorokat, podcasteket egyesével szinkronizálni,
- már nem felejti el a «Remember password for purchases» beállításnál a jelszót,
Ugyanakkor az iPad-re nincs semmi utalás, tehát március végéig biztosan kijön még egy újabb verzió.
Aki jailberakelte vagy függetlenítette készülékét, bátran frissíthet, Dev Team szerint a lehetőség továbbra is nyitott ilyenfajta műveletre.



Mégis lesz kamera az iPad-ben?

Valaki már kapott iPad alkatrészeket és azt vette észre, hogy a keretbe beépíthető a MacBook kamerája. Pontosan beleillik a résbe, a működést jelző LED is passzol, a fényérzékelő szenzor is a helyén van. Ez újabb pletykákra ad lehetőséget. Lehet, hogy eredetileg kamerával akarták szállítani, de valamiért kimaradhatott belőle? Anno az iPhone műanyag képernyőjének üvegre cserélését is egy sajtónyilatkozatban jelentették be, így van remény a kamerára is.



Jön az OS X-es tablet?

Mivel sokaknak csalódást okozott az iPad, elindultak a találgatások egy OS X-et futtató tablet irányába. TechCrunch szerint dolgoznak egy 15.4 colos készüléken, melyen már nem az iPhone OS, hanem az OS X módosított verziója fog futni. Szerintük a júniusi WWDC-n fogják bemutatni és egy éven belül kapható lesz, ez már a laptopok kiváltását szolgálja.
Ugyan használhatónak ítélem a terméket, de személy szerint nem hiszem el ezt a pletykát, mert ezzel a MacBookot és az iPad-et is hazavágnák.



Futtass Windowst iPad-en

Citrix előjött egy olyan megoldással, amely segítségével a felhasználó a cég szervereire kapcsolódva virtuális Windows 7-et (vékony klienst) futtathat iPad-en.
Citrixnél teljesen oda vannak az iPad-től, a CPU és a RAM is elegendő a futáshoz, a képernyő felbontása is klappol, nem úgy mint a legtöbb netbooknál. Ráadásul még fizikai billentyűzet is csatolható hozzá, így a finnyások igénye is kielégítésre kerül.
A multitasking alapértelmezett lesz, de mi lesz a flash-el? Elsőre furcsán hat a Windows iPad-en, de valljuk be a lehetőségek tárházát nyitja meg, számtalan új innovációnak ad teret. Az iPad-et használhatják orvosok, ügynökök, ügyvédek stb, látható hogy az üzleti felhasználókat vették célba.
A szoftver megjelenése az iPad árusításának megkezdésével egyidejűleg várható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése