2010. február 26., péntek

Napi hírek 2010.02.26.

Mai hírekben szó lesz a 10 ezer dolláros iTunes Gift Card nyerteséről, a tegnapi közgyűlésről, egy iPhone 4G koncepcióról és a pénzgyárról.

The winner is…

Tegnap írtam a 10 milliárdos letöltés eléréséről. Azóta az Apple kihirdette a 10 ezer dolláros iTunes Gift Card nyertesét, mely nem más, mint a 71 éves country-muzsika kedvelő Louie Sulcer a Georgia állambeli Woodstockból. Ő töltötte a 10 milliárdodik dalt, amely Johnny Cashtől a „Guess Things Happen That Way” című 1958-as slágere volt. Sulcernek maga Steve Jobs gratulált telefonon keresztül.
Gratulálok én is a nyertesnek! Már csak magyar iTunes-boltra lenne szükség…



Apple-közgyűlés: mindenki happy

Tegnap az Apple Cupertinoban megtartotta éves rendes közgyűlését. Az összejövetelen érdekes módon a környezetvédelmi kérdések voltak a középpontban, amelyeket nem is az igazgatóságban ülő, nagy környezetvédő hírében álló Al Gore hozott fel...Két ilyen irányú részvényesi indítványt is leszavaztak, mondván a cég az iparágban egyedülálló módon már most élen halad környezetvédelmi kérdésekben, amit még a Greenpeace is elismert. Jobs közlése szerint azzal, hogy kisebb dobozokba csomagolják termékeiket, évente többszáz Boeing 747-es fuvarral kevesebbre van szükség.
Egy részvényes szóba hozta az osztalékfizetést is. A cégnek december 31-én 40 milliárd dollár (!) készpénze és könnyen értékesíthető értékpapírja volt. Jobs elmondta, hogy így megengedhetnek technológiailag kockázatos projekteket is és egy felvásárláshoz sem kell hitelt felvenni. A cég egyébként 1995 óta egy cent osztalékot sem fizetett, bár a részvényárfolyam megtöbbszöröződött.
Jobs kifejezetten jó állapotban volt, gyakran humorizált. Megtudtuk, hogy már nem részmunkaidőben dolgozik, de amíg Tim Cook volt a kormányos, addig is jól futott a szekér (egy kis képzavarral élve by jimny).
Amíg környezetvédelmi kérdések a legfontosabbak, addig jól megy a cégnek…



iPhone 4G koncepció

ADR Studio elkészített egy 4G-s koncepciót. A telefonnak AMOLED kijelzője, alumínium háza, előlapi kamerája, lekerekített teteje és alja, valamint 4.0-ás operációs rendszere lenne. Jól néz ki.





Egy übersiker: Plants vs. Zombies

A nemrég megjelent Plants vs. Zombies nevű játék lett minden idők leggyorsabban csúcson lévő fizetős játéka. Egy hét alatt, több mint 300 ezerszer töltötték le, ezzel csaknem 1 millió dollárt hozva a fejlesztőnek.
„Mindig kockázatos egy számítógépes játékot mobil készülékre kihozni, mert a portolás során elveszhet a lényeg, de ebben az esetben megállapíthatjuk, hogy a Plants vs. Zombies a kisképernyőn még több szórakozást nyújt.” – mondta Andrew Stein, a PopCap mobil fejlesztési igazgatója.
Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése