2010. február 7., vasárnap

Cydia-hírek

Mai hírekben két Cydiás alkalmazásról lesz szó. Egyik egy lockscreen nyitó, másik pedig az oldalakon való lapozást könnyíti meg.

Android-típusú lockscreen

Többféleképpen lehet védeni a lockscreent. Be lehet állítani 4 jegyű kódot, vagy alfanumerikus karakterekből álló jelszót. Most itt az újabb megoldás: Android-szerűen húzogatni kell a képernyőn az ujjadat, így tudod kinyitni a telefont.
Nemrégiben jelent meg a Cydiában az AndroidLock nevezetű alkalmazás. Telepítés után a Settingsben tudod beállítani a nyitás módját: telepítesz egy sablont, majd összekötöd a pontokat olyan sorrendben ahogyan ki akarod nyitni a készüléket. Mint a lenti példán is látható, először a bal alsó sarokból kell elhúzni az ujjadat a jobb felsőbe, onnan a bal felsőbe, végül pedig a jobb alsóba.
Vigyázz! A pontokat csak akkor látod, ha már végeztél a művelettel, tehát „vakon” kell húzogatni az ujjadat!
Hasznos kis alkalmazás, megnehezítheted az illetéktelen hozzáférést a készülékhez. Ingyenesen letölthető a BigBoss repóból.



Lapozz villámgyorsan!

Jónéhány olyan alkalmazás kijött már, mely a sok oldalon való lapozást könnyíti meg pl. Overboard, Orbit. Sprintboard néven itt a következő, mellyel egyszerűen az oldalakat jelölő kis pontokon kell végighúzni az ujjadat és oda lapozol, ahova akarsz.
Ez az alkalmazás is a BigBoss repóból érhető el.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése