2010. február 5., péntek

Éjszakai hírek 2010.02.04.

Éjszakai kiadásban szó lesz az aláírásról, a Skype-ról, egy újabb iPhone-gyártóról és a 720p videólejátszásról.

Aláírás megtagadva

Apple a 3.1.3-as verzió megjelentetésével egyidejűleg megtagadta a 3.1.2-es verzió aláírását, így az a 3GS vagy iPod Touch 3G felhasználó, aki Cydiában nem mentette le a TSS-t, csak a 3.1.3-as verziót tudja restore-olni.
BigBoss figyelmeztetett, hogy ezek a felhasználók ne tegyenek olyan dolgokat, amely restore-hoz vezet, mert megjárhatják. Nem megy fel rá még egyszer a 3.1.2 custom firmware! Tehát óvatosan azzal az update-el!



Skype 3G-n is

Apple a 3.2-es firmware-ben lehetővé teszi a 3G-n keresztüli VOIP hívásokat. Ezt a Fring már kihasználta és a hírek szerint a Skype is nagy erővel dolgozik ezen. Csak azért nincsenek még kész, mert javítani akarnak a hangminőségen, CD-hangzást szeretnének elérni. Az új verzióban a wifihez hasonlóan lesz egy 3G jelerősségszint kijelzés is, ezzel láthatjuk milyen minőségre számíthatunk. Ez a feature valószínűleg csak a 3GS-ben lesz, a 3G processzora nem bírja el a terhelést. Megjelenés hamarosan.
Aki jailbreakelte a telefonját, az már most is tud a 3GUnrestrictor nevű alkalmazással 3G-n keresztül skype-olni. Én inkább a push megjelenését várom, az sokkal inkább kívánt feature, mint a CD-s hangminőség.




Új iPhone alkatrészgyártó?

Digitimes értesülése szerint a Pegatron Technology nevű cég szerződést kötött az Apple-lel az új iPhone gyártására. A cég csatlakozik a Foxconn Electronics-hez, aki a telefon jelenlegi összeszerelője. Pegatronnál -, amelyik egyébként az Asus leányvállalata - cáfolták az értesülést, de egy korábbi nyilatkozatban utaltak arra, hogy idén jelentősen növelik az általuk összeszerelt készülékek számát.



Következő iPhone-ban 720p videólejátszás lesz?

Szerdán írtam az N89 kódnevű készülékről, mely a következő generációs iPhone lehet. Az Engadget a MediaValidator.plist fájlban érdekes dolgot talált.
A maximum képszélesség 768 pixelről 1280-ra nőtt, a maximális képpontszám pedig 921 600 lett, amely 1280*720 felbontásra jön ki. A készülék AVC profilja 3.0-ról 3.1-re nőtt (ahogy kivettem ez a videókódolás), amely szintén támogatja a 720p-t.
Mivel az iPad is tudja a 720p-t, ezért nem lenne meglepő, ha az új iPhone-ban is szerepelne ez a tulajdonság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése