2010. február 25., csütörtök

Napi hírek 2010.02.25.

Mai hírekben szó lesz a kifejezésről, 10 milliárdról és a Végső Fantáziáról.

Kifejezhetem-e magamat vagy sem?

Pár napja nagy port vert fel az, hogy az Apple 5000 szexuális tartalmú alkalmazást tiltott ki az App Store-ból. Úgy látszik egy kicsit elgondolkodtak a dolgon, mert a fejlesztőknek szánt iTunes Connect oldalon, az alkalmazás továbbításánál ki lehetett választani az Explicit (Kifejező, szókimondó) kategóriát.
Azonban a hír nyilvánosságra kerülése után gyorsan el is távolították ezt a választási lehetőséget. Egy fejlesztő fel is hívta az Apple-t, most akkor mi is van. Elmondták neki, hogy a cég ugyan gondolkodik a kategória bevezetésén, de ez egyhamar nem fog megtörténni.
Csak én érzem, hogy az Apple az utóbbi időben kapkod egy kicsit?



10,000,000,000

Pár hete jelentette be az Apple, hogy az iTunes-ból letöltött dalok száma hamarosan eléri a 10 milliárdot. Aki éppen ezt a kerek számú letöltést eszközli, 10 ezer dolláros iTunes Gift Cardot kap ajándékba.
Nos, tegnap a számláló elérte a 10 milliárdot, így megszólaltak a harsonák, pezsgő durrant, stb. Mindenki happy, hurrá! Érdekes módon a nevezetes letöltés napja megegyezett Steve Jobs születésnapjával … Egyébként ezt a letötlésszámot hét év alatt érte el az áruház, felét az elmúlt 18 hónap alatt abszolválták.



Ugyanakkor közzétették minden idők 20 legnépszerűbb dalát is. Ha megnézzük a listát elcsodálkozhatunk, hogy csak 25 év alattiak használják az iTunes-t?


Azt még nem tudjuk ki töltötte le a tízmilliárdodik (valahogy így kell mondani) dalt. Mit is kezd 10 ezer dollárral? Megvásárol 10101 darab 0.99 dolláros alkalmazást :)


Megjelent a Final Fantasy I. és II.

Kedden beszámoltam a Final Fantasy I. és II. várható csütörtöki megjelenéséről. A játékok megjelentek, darabját 7 euróért lehet megvásárolni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése