2009. március 19., csütörtök

Jön AppStore-ba az első GPS alkalmazás

Egy korábbi hírben már beszámoltam a szlovák Sygic navigációs programjáról. Nos tegnap jelentették be, hogy népszerű navigációs program rövidesen elérhető lesz az AppStore-ban (nyilván azért ki kell várni a 3.0 FW-t). Szándékuk szerint övéké lesz az első GPS alkalmazás.
A Sygic Mobile 2009 álló és fekvő módban is használható lesz. Az alkalmazás TeleAtlas térképek alapján navigál, megtalálható lesz benne többmillió nyugat-európai POI, folyamatosan növekvő kelet-európai adatbázissal, speedcamek, online frissítési lehetőség, valós idejű közlekedési információk (TMC-féle info 3G-n keresztül), sávinformáció és dinamikus közlekedési táblakezelés is.
Az alkalmazás európai része 79 euróba fog kerülni, míg Észak-Amerikáért 79 dollárt kérnek el. Ha esetleg valaki távolabbi helyre vágyik, annak is használható lesz a program, mert lesz hozzá Észak-Amerika, Dél-Amerika, Délkelet-Ázsia és Közel-Kelet, Oroszország térkép is.
Nyilvánosságra hoztak néhány finomságot is:
- határátlépésnél kiírja az országra jellemző fontosabb információkat, mint pl. sebességlimit, devizainformáció és az országra jellemző időzóna,
- több mint 70 féle POI kategória,
- egyszerűsített navigációs lehetőség profi sofőröknek, kerékpárosoknak és gyalogosoknak,
- több mint 20 nyelvű hangnavigáció.
Ezek a jellemzők igen jónak tűnnek, a 3.0 bejelentése után pedig kifejezetten komoly versenyt várok a navigációs alkalmazások piacán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése