2009. március 11., szerda

Napi hírek 2009.03.11.

Mai hírekben szó lesz a botrányt kiváltó McNamee nyilatkozat utóhatásáról, az iTunes Gift Card algoritmusának feltöréséről és a Tweetie meghiúsult frissítéséről.

Korrigálták McNamee nyilatkozatát


Két napja beszámoltam a Palm egyik tulajdonosa, Roger McNamee nyilatkozatáról, mely sokakban kiverte a biztosítékot. Magánál a cégnél is erősnek találták a mondottakat, ezért az ügyvédek összeültek és korrigálták a nyilatkozatban elhangzottakat. A sajtóközlemény nyelvezete elég jogira sikeredett, aki mégis kíváncsi rá, itt elolvashatja.
Egyik sarkalatos pont az volt, amelyben McNamee a Palm Pre böngészőjét „milliószor, nem inkább sokszorosan” gyorsabbnak minősítette és az köröket ver az iPhone-ra. Az ügyvédek szerint a Pre még fejlesztés alatt van, ezért előzetesen még semmit sem lehet mondani a sebességről. Hozzátenném, hogy a Pre ugyanazt a nyílt forráskódú Web Kit motort használja, mint az iPhone, tehát a fejlesztés előbb-utóbb meg fog jelenni az iPhone-ban is. Ráadásul a Palm eddig nem mutatott fel semmi érdekeset böngésző-adaptálás terén.
Másik nagyon visszhangot kiváltó kijelentés a kezdeti iPhone felhasználók átpártolása volt. Az ügyvédek szerint ez egy túlzó jóslat volt, amit vissza is vontak.
Mivel a Palm az elmúlt negyedévet (is) veszteséggel zárta, ezért McNamee részéről ez egy segélykiáltás lehetett. Egyetlen reményük a Pre, mindent erre tettek fel. Azonban még ilyen körülmények között sem lehet ilyen nyilatkozatot tenni.

Feltörték az iTunes Gift Card algoritmusát

Kínai hackerek feltörték az iTunes Gift Card algoritmusát és saját kódgenerátort hoztak létre. A kódgenerátorral 200 dolláros kártyákat árulnak mindössze 2.6 dollárért (18 jüan) .
Ha valaki vásárolni akar, akkor Kína legnagyobb C2C online boltjában felkeres egy árust, lebeszéli vele az üzletet, a bolt online fizetési rendszerén keresztül kifizeti a kártyát, ezután megkapja a kódot. Nem kell más tenni, mint beváltani a kártyát az iTunesban és indulhat a vásárlás.
Egy árus szerint az üzlet gyorsan növekszik, de mivel egyre több eladó csatlakozik be, a kezdeti 320 yüanról 18 yüanra esett egy kártya ára.
Egyelőre az Apple még nem változtatott a kódgeneráláson, de várhatóan lépni fog az ügyben.
Az iPhonehírek elítél minden ilyen manipulációt és a legális vásárlásra bíztatja olvasóit!




Apple nem volt hajlandó frissíteni a Tweetiet

Az Apple elutasította a kedvelt twitter alkalmazás, a Tweetie 1.3-as verziójának frissítését, annak agresszív nyelvezete miatt. Csakhogy tisztában legyünk a lényeggel, a twitteren megjelenő üzenetek nem magában az alkalmazásban vannak, hanem a felhasználók küldik ki őket. Úgy látszik magánál az Apple-nél sincsenek tisztában magával a twitterrel. (Itt megtudhatod mi is az a twitter). Ilyen alapon a Safarit is be kellene tiltani, mert megjelenhetnek rajta obszcén kifejezések. Az ominózus szó a mellékelt képen látható.
Update: az Apple mégis jóváhagyta az alkalmazást.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése