2009. március 21., szombat

Napi hírek 2009.03.21.

Mai napon pletykálkodunk egy kicsit. Szó lesz a gyorsabb internetről és újra a videókameráról.

Jelentősen gyorsabb internet az új készüléken

Meg nem erősített forrás szerint a nyáron megjelenő iPhone jelentősen gyorsabb internettel lesz kapható. De vajon milyen lehet ez a gyorsabb internet?
- Biztos, hogy nem 4G-s (LTE) lesz, mert az AT&T-nek még legalább egy évre van szüksége a hálózat kiépítésére.
- Csak a gyorsabb wifit (802.11n) fogja támogatni, és a gyorsabb 3G-t nem?
- AT&T folyamatosan fejleszti a 3G-s hálózatát és az új iPhone ezt nem követné le?
Legnagyobb összegű fogadást a harmadik találgatásra tennék. Jelenlegi készüléken a net max. 3.6 Mbps sebességgel tud hasítani, míg az új készüléket egy új Infenion chippel feltuningolnák a duplájára, 7.2 Mbps-re, miközben az akkumulátor készenléti ideje is növekszik. A mellékelt táblázat mutatja a lehetséges jövőképet.

AT&T tavaly évvége óta teszteli a 7.2 Mbps sávszélességet és ebben az évben várható adótornyok átállítása erre a sebességhatárra.

Videokamera az új iPhone-ban?

A 3.0-ás verzió sok hiányosságot pótol, de flash mellett a videorögzítés is kimaradt a bemutatóból. Az AppleInsider szerint egy „megbízható belső forrás” megsúgta nekik, hogy a nyáron megjelenő készülék egy nagyobb felbontású videokamerát fog tartalmazni és a jelentősen javulni fog a játékélmény is az új többmagos PowerVR chippel. Persze ha van videokamera, nem árt iPhone-ra készíteni egy videoszerkesztő programot is.
Egy dús fantáziával megáldott felhasználó elkészítette a kamerával bővített iPhone Photoshoppal készült képét :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése