2009. február 19., csütörtök

Napi hírek 2009.02.19.

A mai napon híreket hoztam az Mozilla és a Skype erkölcsi támogatásáról, az iPhone-os flash mizéria újabb fejezetéről, egy igazi GPS navigációról és néhány képet a készülő Tiger Woods Golf 2009 játékból.

Mozilla és is a Skype is támogatja az EFF-t a jailbreak legalitásáért folytatott harcban

A hét elején látott napvilágot a hír, miszerint az Electronic Frontier Foundation (EFF) sérelmezte, hogy az Apple a jailbreaket illegálisnak tartja.
Tegnapi nap folyamán a Mozilla és a Skype is támogatásáról biztosította az EFF-t. John Lilly, a Mozilla vezérigazgatója elmondta, hogy az SDK világosan fogalmaz a flash és Firefox esetében, de ők akkor sem fejlesztenének ki egy iPhone-os Firefoxot, ha a Szabadalmi Hivatal döntése ezt lehetővé tenné. Véleménye szerint a felhasználónak kell eldöntenie milyen böngészőt használ.
Skype már korábban bejelentette az iPhone-os applikáció fejlesztését és azon a véleményen van, hogy szabadalmi törvénynek nem kellene beleszólni abba, hogy a felhasználó készülékén használja-e a Skype-ot, így csökkentve telefonálási költségeit.

Nem dolgozik együtt az Apple és az Adobe a flash fejlesztésén

A helyzet egyre rosszabb. Pár hete az Adobe vezetője bejelentette, hogy az Apple-vel együtt dolgoznak egy iPhone-os Flash player fejlesztésén. Hétfőn már olyan hírek láttak napvilágot, hogy ebben az évben biztosan nem lesz teljes értékű flash iPhone-ra. A mai nap híre, hogy az Adobe szóvívője a Dow Jones hírügynökségnek következőket mondta: „Együtt akarunk dolgozni az Apple-el, hogy ezeket a képességeket (flash) beletegyük a készülékbe.” Nem azt mondta, hogy együtt dolgozunk, hanem együtt akarunk dolgozni. Ergo: nincs kapcsolat az Apple és az Adobe között a flash fejlesztésében. Az Apple nem akarta kommentálni a bejelentést.
Elég komoly versenyhátrányt jelent a jövőben az iPhone-nak, ha az Apple ennyire görcsösen ragaszkodik a flashmentességhez.

Valódi GPS navigáció iPhone-ra

A Sygic tegnap Barcelonában bemutatta navigációs programját. Az alkalmazás tartalmaz hangnavigációt, POI adatbázist, többnyelvű kezelőfelületet, a Teleatlasos térképeket telefonon tárolja (Európa 2 GB). Az SDK egyértelműen tiltja ilyen típusú programok fejlesztését, de ők mégis továbbítják az Apple-nek jóváhagyásra. Még rosszabb hír, hogy elutasítás esetén a fejlesztő nem tervezi a Cydiás terjesztést.




Tiger Woods Golf 2009 képek

EA Mobile nyilvánosságra hozott pár képet a készülő Tiger Woods Golf 2009 játékból. A játék még fejlesztés alatt áll, kell még jónéhány hónap hogy elkészüljön.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése