2009. március 7., szombat

Napi hírek 2009.03.07.

A mai hírekben szó lesz a Cydia Store nyitányáról, az iPhone júniusi haláláról és a WinMobile alkalmazások lemaradásáról.


AppStore alternatívák

Megnyílt a Cydia Store, melyben azokat az alkalmazásokat lehet megvásárolni, melyek nem fértek be az AppStore-ba, de fejlesztőjük boldoggá akarja tenni az iPhone-os társadalmat és még pénzt is akar vele keresni. Jelenleg csak egy alkalmazás található a Store-ban, a Cyntact 1dolláros áron. Ez Jay Freeman (Saurik) programja és a kontaktokhoz lehet fényképet csatolni.



Saurik szerint itt is lesz csillagos értékelési rendszer és még kommentelési lehetőség is.
A tervek szerint hamarosan megnyílik a Rock Your Phone nevű bolt is, melyben nem jailbreakelt telefonokra lehet alkalmazásokat vásárolni és egy harmadik bolt is felnőtt tartalmak letöltésére.
Persze kérdése, hogy az Apple mit lép ezekre, mindenesetre Saurik már felkészült egy perre.

Az iPhone meghal június 29-én

Roger McNamee, aki cégén keresztül a Palm 39 %-os tulajdonosa, érdekes kijelentést tett a Bloombergnek:
„Június 29-e az iPhone kétéves debütálásának napja. Azok közül akik akkor vásároltak, egy hónap múlva már nem fogják a készüléket használni. Gondolj bele! Csak azért vettél ilyen telefont, mert ez vol
t a legvagányabb készülék a piacon. A kétéves hűségnyilatkozat lejárt. Nézz körbe és mond el nekem mit is fognak vásárolni!”
Csaknem Palm Pre-t? Egyelőre nem ismerjük a Pre megjelenési dátumát, de ezek után biztosra vehetjük, hogy addigra kijön. Én azért McNamee helyében nem mernék ilyen magabiztos (beképzelt) nyilatkozatot tenni.
Egyébként a helyes válasz így hangzik a feltett kérdésre: iPhone 4G :)



WinMobile alkalmazások kiütve, már 25000 alkalmazás az AppStore-ban

A napokban az AppStore-ban megjelentetett alkalmazások száma elérte a 25000-t. Ezt a számot ugyan az Apple még nem erősítette meg, de a 148Apps.com számlálója elérte ezt az értéket. A mellékelt diagramból látható a hatalmas fejlődés, melyre mindössze 8 hónapra volt szükség.



Ezek a számok annak fényében is impozánsak, hogy Windows Mobile-ra kb. 20000 alkalmazás készült, de kilenc év alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése