2009. március 2., hétfő

Rövid (hosszú) hírek 2009.03.02.

Mivel az elmúlt pár napban nem nagyon voltam internet közelben, ezért a mai rövid hírek egy kicsit hosszabbak lesznek. Sok érdekesség történt, ezért kattints az Olvass tovább-ra!


A világ legdrágább iPhone-ja

Jónéhány vád éri (érte) az iPhone-t, hogy a sznobok telefonja. Most ezt erősíti Peter Aloisson osztrák ékszerész, aki elkészítette a világ legdrágább iPhone-ját, amely az Apple iPhone 3G Kings Button névre hallgat.
A Home gomb helyén egy 6.6 karátos gyémánt található. A telefon be van borítva 18 karátos sárga arannyal, fehér arannyal és vörös rózsa színezetű arannyal, az oldalán 138 darab apró gyémánttal van körbe futtatva.
Az ára „mindössze” 1.636.000 euró.


TV.com – tévézés iPhone-on

A CBS-hez tartozó TV.com megjelentette iPhone-os és iPod Touch-os alkalmazását, mellyel több millió videót közül választhatunk. A streamelés 3G-n és wifin keresztül is működik. Megtekinthetjük kedvenc sorozatunkat, de klippeket, interjúkat is nézhetünk. Keresni lehet név alapján, de kategorizálva is megtalálhatóak a videók.
Az iTunes-os kommentek szerint az egész elsőre nem rossz próbálkozás, de még van mit csiszolni rajta. Az alkalmazás ingyenes, de csak az amerikai AppStore-ból érhető el, a magyarból sajnos nem.


Törölték AppStore-ból azok kommentjeit, akik nem vásárolták meg az adott alkalmazást

Az AppStore tavaly júliusi indításakor bárki írhatott kommentet egy adott alkalmazáshoz, azok is akik nem vásárolták meg azt. Szeptemberben változott a policy, már csak a vásárlók és letöltők fűzhettek megjegyzéseket a programokhoz. Most az Apple végre lépett és törölte azok kommentjeit, akik nem vásárolták meg az adott alkalmazást. Így például a Super Monkey Ball kommentjei 4197-ről 3710-re csökkentek, a Pac Man kommentjei pedig 395-ről 122-re.

Simutrans – szállítmányozzunk!

ZodTTD -, aki a Transport Tycoon-t iPhone-ra portolta - elkészített egy szállítmányozás-szimulációs alkalmazást, a Simutrans-t, mely jelenleg az Apple-nél van jóváhagyáson.
A játékban ki kell építeni egy szállítmányozási hálózatot. Építhetünk vasútvonalat, autóbusz-hálózatot, szállíthatunk teherautókkal árukat, az autókereskedőknek traileren új autókat, az olajfinomítóknak olajat, vagy akár az erőműnek szenet. Láthatjuk, hogy tevékenységünk következtében hogyan fejlődnek a városok.
A játékban szép számmal lesznek skinek, több közül is választhatunk.
A leírás alapján nagyon jónak tűnik a játék, plusz vonzerő, hogy a tervek szerint ingyenes lesz.

Új Tap Tap Revenge 2 videó

Befejeződött a Tap Tap Revenge 2 fejlesztése, aminek örömére a fejlesztő kiadott egy új videót. Az alkalmazás megjelenésének időpontjáról még semmi hír nincs, de már nem lehet olyan messze, ráadásul ez is ingyenes lesz.Szinkronizálás wifin keresztül?

Egy iPodtouch fan nézegette a készüléke filerendszerét és meglepő felfedezésre tett szert. Mint a melléklet képen is látható, az Apple olyan megoldáson dolgozhat, hogy a szinkronizálás wifin (vagy esetleg Bluetoothon) keresztül történjen. Persze itt belép a sebesség probléma, mivel wifin közel sem lehet olyan sebességet elérni, mint LAN-on keresztül. A későbbiekben bizonyára még hallunk fejleményeket az ügyben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése