2009. március 2., hétfő

Rövid (hosszú) hírek 2009.03.02.

Mivel az elmúlt pár napban nem nagyon voltam internet közelben, ezért a mai rövid hírek egy kicsit hosszabbak lesznek. Sok érdekesség történt, ezért kattints az Olvass tovább-ra!


A világ legdrágább iPhone-ja

Jónéhány vád éri (érte) az iPhone-t, hogy a sznobok telefonja. Most ezt erősíti Peter Aloisson osztrák ékszerész, aki elkészítette a világ legdrágább iPhone-ját, amely az Apple iPhone 3G Kings Button névre hallgat.
A Home gomb helyén egy 6.6 karátos gyémánt található. A telefon be van borítva 18 karátos sárga arannyal, fehér arannyal és vörös rózsa színezetű arannyal, az oldalán 138 darab apró gyémánttal van körbe futtatva.
Az ára „mindössze” 1.636.000 euró.


TV.com – tévézés iPhone-on

A CBS-hez tartozó TV.com megjelentette iPhone-os és iPod Touch-os alkalmazását, mellyel több millió videót közül választhatunk. A streamelés 3G-n és wifin keresztül is működik. Megtekinthetjük kedvenc sorozatunkat, de klippeket, interjúkat is nézhetünk. Keresni lehet név alapján, de kategorizálva is megtalálhatóak a videók.
Az iTunes-os kommentek szerint az egész elsőre nem rossz próbálkozás, de még van mit csiszolni rajta. Az alkalmazás ingyenes, de csak az amerikai AppStore-ból érhető el, a magyarból sajnos nem.


Törölték AppStore-ból azok kommentjeit, akik nem vásárolták meg az adott alkalmazást

Az AppStore tavaly júliusi indításakor bárki írhatott kommentet egy adott alkalmazáshoz, azok is akik nem vásárolták meg azt. Szeptemberben változott a policy, már csak a vásárlók és letöltők fűzhettek megjegyzéseket a programokhoz. Most az Apple végre lépett és törölte azok kommentjeit, akik nem vásárolták meg az adott alkalmazást. Így például a Super Monkey Ball kommentjei 4197-ről 3710-re csökkentek, a Pac Man kommentjei pedig 395-ről 122-re.

Simutrans – szállítmányozzunk!

ZodTTD -, aki a Transport Tycoon-t iPhone-ra portolta - elkészített egy szállítmányozás-szimulációs alkalmazást, a Simutrans-t, mely jelenleg az Apple-nél van jóváhagyáson.
A játékban ki kell építeni egy szállítmányozási hálózatot. Építhetünk vasútvonalat, autóbusz-hálózatot, szállíthatunk teherautókkal árukat, az autókereskedőknek traileren új autókat, az olajfinomítóknak olajat, vagy akár az erőműnek szenet. Láthatjuk, hogy tevékenységünk következtében hogyan fejlődnek a városok.
A játékban szép számmal lesznek skinek, több közül is választhatunk.
A leírás alapján nagyon jónak tűnik a játék, plusz vonzerő, hogy a tervek szerint ingyenes lesz.









Új Tap Tap Revenge 2 videó

Befejeződött a Tap Tap Revenge 2 fejlesztése, aminek örömére a fejlesztő kiadott egy új videót. Az alkalmazás megjelenésének időpontjáról még semmi hír nincs, de már nem lehet olyan messze, ráadásul ez is ingyenes lesz.



Szinkronizálás wifin keresztül?

Egy iPodtouch fan nézegette a készüléke filerendszerét és meglepő felfedezésre tett szert. Mint a melléklet képen is látható, az Apple olyan megoldáson dolgozhat, hogy a szinkronizálás wifin (vagy esetleg Bluetoothon) keresztül történjen. Persze itt belép a sebesség probléma, mivel wifin közel sem lehet olyan sebességet elérni, mint LAN-on keresztül. A későbbiekben bizonyára még hallunk fejleményeket az ügyben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése