2009. március 31., kedd

Napi hírek 2009.03.31.

Mai hírekben szó lesz a Skype megjelenéséről és új Sony játékokról.

Megjelent a Skype iPhone-os változata

A tegnapi napon végre megjelent a népszerű VOIP alkalmazás iPhone-os változata is. A programmal vezetékes és mobil számokat, valamint más Skype partnereket hívhatunk, egyelőre wifin keresztül. Az iTunesban lévő leírás szerint 3G-n csak chatelni lehet, telefonálni nem. A hanghívás csak a nyáron megjelenő 3.0-ás verzióban válhat lehetségessé.
Az alkalmazás ingyenesen tölthető le a magyar AppStore-ból.

Update: jailbreakelt 3G-s telefonon is lehet telefonálni, ha Cydiából felrakod a voipover3g-t, frissíted a MobileSubstrate filet és törlöd a Clippyt.



Új játékokat jelentett be a Sony

Sony tíz új játékot jelentett be, ezek között vannak filmekből adaptált játékok és PSP-s sikerjátékok is. A már megnevezett alkalmazások:
- Angels & demons: Dan Brown nagysikerű könyvéből készült film játékváltozata május 15-én jelenik meg.
- Ghostbusters: New York újabb szelleminvázió elé néz, ezért a szellemirtók visszatérnek. A játékban el kell kapni a szellemeket, mielőtt ők kapnak el téged! Várható megjelenés júniusra tehető.
- Q*Bert: a 80-as évek kedvelt arcade játékfigurája megújult grafikával júliusban tér vissza.
- Top Agent 007: a játékban (minő meglepetés) egy titkos ügynököt alakíthatunk, cél legyőzni a James Bond filmekből ismert alakokat. Augusztustól játszhatunk vele.
- Sports Illustrated: tesztelhetjük sporttal kapcsolatos ismereteinket. Jutalmul a magazin fürdőruhás modelljeiben gyönyörködhetünk.
- Zombieland: a hasonló című filmmel egyidőben induló játékban az elszabadult zombikat kell legyőzni.
- 2012: ez a játék is a hasonló című film alapján készül. Négy természeti erőt – szélvihar, földrengés, tűzvész, hurrikán –úgy kell rendszabályozni, hogy a városban a lehető legkisebb kárt tegye. Novemberben várható a megjelenés.
- Voltron: öt géporoszlánt kell egy óriási robottá (Voltron) alakítani és meg kell védeni az univerzumot Zarkon Ördögi Királytól és segédjétől Robeasttől.
A nálunk is futott Klausmann Viktoros Szerencsekerék (Wheel of Fortune) és a Jeopardy! iPhone-os változatát is gőzerővel fejlesztik. Megjelenésről nincs információnk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése