2009. március 27., péntek

Napi hírek 2009.03.27.

Mai hírekben szó lesz a WWDC bejelentéséről és a rövidesen megjelenő Skype kliensről.

Június 8-12 között tartják a WWDC-t

Az Apple bejelentette, hogy június 8-12 között San Franciscoban tartja meg szokásos évi Worldwide Developers Conference-t (WWDC). A konferencián 1000 Apple programozó iránymutatásokkal, trükkökkel segíti a fejlesztőket, így ők gördülékenyebben tudnak iPhone-ra és Macre fejleszteni.
Egyébként a tavalyi WWDC-n jelentették be az iPhone 3G-t, az iPhone termékfrissítése nyaranta lesz, ezért a pletykák szerint az új készülék bemutatása is ekkora tehető. Steve Jobs az első félévre vett ki betegszabadságot, de arról nincs hírünk, hogy részt vesz-e a konferencián.


Jövő héten jön a Skype?

A hírek szerint már csak az utolsó simításokat végzik az iPhone-os Skype alkalmazáson, a jövő szerdán Las Vegasban kezdődő a CTIA Wireless expon bejelenthetik a megjelenést.
Még januárban Scott Durschlag, a Skype egyik vezetője beszélt arról, hogy dolgoznak a programon, az alkalmazás energiafogyasztásának optimalizálása jelent kihívást számukra. Úgy látszik megoldották a problémát, így nemsokára használhatjuk kedvenc VOIP kliensünket. Az persze kérdés, hogy 3G-n is telefonálhatunk-e vagy marad a wifi.
Az AppStore-ban egyébként található olyan alkalmazás, amelybe beépítésre került a Skype (Fring, Nimbuzz), de nyílván egy önálló program lesz az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése