2009. március 19., csütörtök

Az 5 legfontosabb kiegészítő

A 3.0 bemutatásán nagy hangsúlyt kapott új kiegészítők csatolásának lehetősége. A Macworld már el is készítette Top 5 listáját, milyen kiegészítőket is szeretne látni. Nézzük a listát:

1. Valódi (fizikai) billentyűzet

Ugyan a virtuális billentyűzet megfelelő, de jó lenne olyan billentyűzetet látni, mint amilyen a Palm Treo 680-ban vagy az Androidos G1-ben van. Persze a Bluetoothos billentyűzet lenne az igazi, de az zabálja az akksit. Ezért olyan megoldás is elfogadható, amelynél a telefont egy dockolóba helyezzük, mely tartalmazza a billentyűzet és adott esetben hangszórókat is.

2. Memóriakártya-olvasó és USB olvasó

A megrögzött fotósok egy kártyaolvasót a telefonhoz csatlakoztatva tudnák a képeiket nézegetni, nem a fényképezőgépük apró képernyőjén látott kép alapján kell eldönteniük, hogy megtartják-e azt vagy sem. Persze lehetőség nyílna USB porton keresztül a memóriakártyáról adatokat másolni a telefonra és vissza is.

3. Nagyobb képernyő és dokkoló

Ez a kiegészítő akkor jöhet számításba, ha valakinek kicsi az iPhone képernyője és bizonyos esetekben nagyobb képernyőre vágyik. Ekkor egy olyan dokkolóba tenné a telefont, amely nagyobb, 7-8 colos képernyőt tartalmaz. Persze ennek külön erőforrása lenne, nem az iPhone akksiját pusztítaná. Ez a kiegészítő akár kiválthatná a hordozható DVD lejátszót is.

4. Hangszóró és FM rádióvevő

A bemutatón említették az FM rádióvevőt, de ez a kiegészítő egyszerre tartalmazna egy hangszórót és a rádióvevő egységet is. Behelyezzük a dockolóba a telefont és élvezzük a rádió andalító muzsikáját.

5. Vércukorszintmérő

A bemutatón szerepelt vércukorszintmérő, tehát a kiegészítő csatolására biztosan lesz lehetőség. Viszont a gondolatmenetet továbbfejlesztve lehetőség nyílik olyan alkalmazás készítésére, amely nem csak adatok tárolására szolgál, hanem számításokat, elemzéseket is végez.

Nyílván komoly lehetőségek rejlenek a kiegészítőkben, a fantázia is szárnyalhat, az egésznek pedig a felhasználók lesznek a nyertesei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése