2009. március 5., csütörtök

Napi hírek 2009.03.05.

Mai hírekben szó lesz arról, hogy az iPhone megmentette egy snowboardos életét, fel lehet-e törni jelszavas wifit iPhone-al, csaknem két hétig ingyenes a FileAid és lángra kapott egy iPhone.

Az iPhone GPS-e megmentette egy snowboardos életét

Tegnapi napon két snowboardos eltűnt az Alpokban. Rob Williams, a Dolphin Music online hangszerbolt alapítója és barátja, Jason Tavaria olyan szörnyű hóvihar közepébe került, hogy még a mentőalakulatoknak is fel kellett függeszteniük keresésüket. Tavaria az iPhone segítségével meghatározta koordinátáját és továbbította a mentőegység felé. Hat órával később sikeresen megtalálták őt.
Sajnos Williams esetében nem lehet sikerről beszámolni. Hiába találták meg a telefonját, ő egy 20 méteres szakadékba zuhant és szörnyethalt :(

Wifi hack iPhone-al?

Érdekes hír látott napvilágot. Egy hacker saját bevallása szerint a maga által írt alkalmazás segítségével képes feltörni és csatlakozni egy jelszóval védett wifi hálózathoz. Egyelőre néhány képernyőképen és egy videón kívül nem tudunk sokat az eljárásról, a hacker élő bemutatót tart magyar idő szerint este 9 órától a honlapján.
A Wifi Joker a Cydiában lesz elérhető.








Az iPhonehírek elítél minden ilyen próbálkozást és elhatárolódik a feltöréstől!

Március 17-ig ingyenes a FileAid


A Digidna nevű cég március 17-ig ingyenessé tetté FileAid nevű alkalmazását. Erről azt kell tudni, hogy egy nagyszerű filekezelő program, elég sok formátumot képes kezelni pl. MS Office, JPG, PDF, iWork, audio- és videoformátumok is. Az alkalmazás nagy előnye, hogy a telefonra USB-n és wifin keresztül is lehet fájlokat másolni.

Töltés közben leégett egy iPhone

Egy olasz felhasználó rádugta telefonját a számítógépére, hogy feltöltse. Három óra múlva azt vette észre, hogy az tüzet fogott. A tűz a telefon csatlakozásánál keletkezett és teljesen tönkretette azt. Sérülés a telefon alapműködését nem érintette, de a csatlakozóegység használhatatlanná vált, így a PC sem ismeri fel, nem tudja tölteni és adatokat sem tud kinyerni belőle.
Eddig egy hasonló esetről hallottunk, mely még tavaly augusztusában történt Svédországban. Reméljük nem kapnak tömegesen lángra a telefonok, így nem kell aggódnunk a saját készülékünk miatt.




3 megjegyzés:

  1. Letöltöttem a Wifi Jokert, csak nem tudom, hogy hova kell másolni a fájlokat. Légyszíves segíts ebben!
    A "http://sharebee.com/129bc820" oldalról töltöttem le.

    VálaszTörlés
  2. Én nem másolnám sehová. Mint kiderült vicc volt az egész.
    http://icrazy.us./livedemo.php

    VálaszTörlés
  3. Nagy kár :(
    Kaposváron nem valami jó a wifi (Touch-al végképp) néha lát 3-4 jelet, de kb minden 20-ik nyitott. Gondoltam néha néha használnám a netet, még ha le is van kódolva.
    De úgy néz ki, akkor ez továbbra is álom marad :S

    VálaszTörlés