2009. március 20., péntek

Napi hírek 2009.03.20

Új iPhone-ra utaló jelek a 3.0-ban

Kimondatlanul is tudtuk, hogy a 3.0-ás verzió és az új iPhone megjelenése szoros kapcsolatban áll egymással, de most már biztosak lehetünk ebben. Steven Troughton-Smith, aki először tudta megosztani 3G intenetét a laptopjára, tegnap újabb érdekes felfedezést tett. A 3.0-ás verzióban nézegette az USBDeviceConfiguration.plist filet, amely az USB kapcsolat részleteit tartalmazza és hat új készülékre utaló részt vett észre.
Jelenlegi készülékek rendszerbeli elnevezése iPhone1,1; iPhone1,2; iPod1,1 és iPod2,1. Nos a fileban a következő bejegyzéseket találta: iPhone 2,1; iPhone3,1; iPod2,2; iPod3,1; iFPGA és iProd0,1. Az iPhone2,1; iPhone3,1; iPod2,2 és iPod3,1 a következő generációs készülékekre utalhat. Persze rögtön megindultak a találgatások, miért két iPhone van a listában? Két új készülék jön a nyáron? Egy fapados és egy csúcsszuper? Remélhetőleg hamarosan választ kapunk a feltett kérdésre.
Smith szerint az iFPGA egy programozható chip lesz, az iProd 0,1 pedig egy 10 colos érintőképernyős készülék prototípusa.



Az új iPhone OLED képernyővel jön ki?

Egy belsős LG dolgozó kiszivárogtatta, hogy az új iPhone OLED képernyővel fog megjelenni. Természetesen a képernyőt az LG fogja gyártani, az együttműködés nem csak telefonokra, hanem notebookokra és netbookokra is vonatkozik. LG szerint a képernyőhöz adott újabb réteg alkalmazásával az ujjlenyomatok bántó megjelenése is kiküszöbölhető lesz, nem kell rendszeresen törölgetni a készüléket.
Az OLED képernyőről tudni kell, hogy jóval kevesebb energiát fogyaszt, mint a hagyományos LCD vagy TFT képernyő, így az akkumulátor is tovább bírja.


Elveszett/ellopott telefon megtalálása és videórögzítés

3.0-ás verzió újabb és újabb rejtelmei kerülnek napvilágra. Néhány béta tesztelő a MobileMe beállításain belül két új funkciót fedezett fel.
Egyik a Find My iPhone, mellyel elvesztett/ellopott készülékünket találhatjuk meg GPS koordináták segítségével. A részleteket még nem ismerjük, de célszerű lenne olyan featuret is beépíteni, mellyel a telefont inaktíválni lehet.



Másik új funkció a videorögzítés lehetősége. A „Publish Video” képernyő akkor jelenik meg, ha egy fotót akarunk publikálni, videó publikálásra utaló jel nincs. Lehet, hogy egyszerű félregépelésről van szó. Amennyiben mégsem, akkor valami módon fel kell kerülnie a videónak a készülékre, ennek pedig legegyszerűbb módja a rögzítés. Mindenestre kíváncsian várjuk a verzió megjelenését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése