2009. március 18., szerda

iPhone a jövőben

Még tavaly ősszel jelent meg a Washington Postban egy írás az iPhone jövőjéről. Elég futurisztikus elképzelések voltak benne, nem nagyon lehetett komolyan venni őket. Lássuk miről is szólt a cikk:

A san francisco-i Web 2.0-ás konferencián az AT&T mobil távközlési részlegének főnöke, Ralph de la Vega egy iPhone jövőjéről feltett kérdésre a következőket vizionálta:
Mielőtt az iPhone felébreszt, a friss reggeli hírek már a telefonban vannak. Az ébresztéssel egyidejűleg a telefon üzenetet küld a kávéfőzőnek, amely lefőzi a friss kávét. Amíg kávét szürcsölgetve ülsz a nappaliban, eldöntheted, hogy a híreket a telefonon vagy a tévé képernyőjén akarod-e olvasni, ahová drótnélküli kapcsolaton keresztül jut el az információ.
Munkába indulván a telefon bezárja a bejárati ajtót és beindítja az autót is. Vezetés közben az iPhone hangosan felolvassa neked azokat a híreket, amelyeket nem tudtál elolvasni.
Az irodában a telefon konferencia-hívást kezdeményez két potenciális japán ügyféllel. Te angolul beszélsz, de a telefon lefordítja japánra, így ők kapásból megértik, hogy mit mondasz. A japán ügyfelek japánul válaszolnak, és a telefon visszafordítja a szöveget angolra.
De la Vega elmondta, hogy intenzíven tesztelik az iPhone használhatóságát az AT&T IPTV szolgáltatásában, ahol távirányítóként működhet a telefon. Használata során eldöntheted, hogy a TV-n vagy a telefonon akarod-e a műsort nézni.

Nos, tegnap bejelentették a 3.0 firmware részleteit, amelyben elég nagy hangsúlyt kap a külső kiegészítők illesztése, kapcsolódása. Ennek fényében már nem is olyan vadak a cikkben leírt elképzelések, remélem beindul a kiegészítők gyártása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése