2009. március 13., péntek

Napi hírek 2009.03.13.

Mai hírekben szó lesz a 3.0 FW keddi bemutatójáról, egy újabb online alkalmazás boltról, Tiger Woods játékról és az AppStore megváltozott értékelési rendszeréről.

Kedden bemutatják a 3.0 firmwaret

Március 17-én, kedden az Apple Cupertinoban bemutatja a 3.0 FW-t és az új SDK-t. Egyelőre csak találgatások mennek, mit is fog tartalmazni (MMS, 3G megosztása Bluetoothon és USB-n, push), a kívánságlista hosszú. Mivel ez verziószámban nagy ugrás, ezért én is komoly fejleményeket várok, a fejlesztők is újabb funkcionalitásokat építhetnek be alkalmazásaikba. Megjelenés valamikorra a nyáron várható, az új telefonnal egyetemben. Mindenesetre kedden magyar idő szerint este 7-kor kiderülnek az újdonságok.

Megnyílt a Rock Your Phone online bolt

Pár napja beszámoltam a Rock Your Phone online bolt tervezett megnyitásáról. Nos a bolt tegnap megnyílt, jelenleg 5 alkalmazás vásárolható meg. A bolt nagy előnye, hogy minden alkalmazásból létezik 10 napos próbaverzió is, mely után a vásárló eldöntheti, hogy meg akarja-e ténylegesen vásárolni azt. (Hallod Apple?) Fizetés történhet Paypalon vagy bankkártyán keresztül is.
A bolt saját függetlenítő alkalmazást is tartalmaz, amely különbözik a DevTeam programjától, de arra épül.
Az alkalmazások egyelőre csak jailbreakelt készülékeken működnek. Ahogy a honlapon láttam, még dolgoznak a desktop telepítőn, de az alkalmazások elérhetőek és telepíthetőek lesznek iPhone-ról is. A megvásárolt programok a Cydia installed packagen keresztül is láthatóak, de tisztában kell lennünk azzal, hogy ez nem a Cydia kiváltása, hanem versenytársa. A versenynek remélhetőleg a felhasználók lesznek a nyertesei.

Új Tiger Woods képek

Az EA Mobile új képeket tett közzé a fejlesztés alatt lévő Tiger Woods játékból és nyilvánosságra hozott néhány jellegzetességet is:
- olyan neves játékosok ellen vagy helyett játszhatunk, mint Tiger Woods, Annika Sorenstam, Vijay Singh és Retief Goosen
- pontosan leképzett pályák, mint pl. Pebble Beach, St. Andrews és TPC Sawgrass
- kifinomult érintsd-meg-és-húzd-el (touch-n-drag) lövési rendszer
- csavarási lehetőség a levegőben szálló labdával
- villoghatunk eredményeinkkel a barátaink előtt
- élőhangos kommentátor
- multiplayer
A játék megjelenésre még pár hónapot várnunk kell.





Módosult az AppStore értékelési rendszere

Az Apple újabb finomítást végzett az AppStore értékelési rendszerén: ezúttal meg kell adni az alkalmazás verziószámát is. Az új rendszerben láthatjuk, hogy összességében az alkalmazás átlagban hány csillagot kapott és az aktuális verzióhoz hány darab értékelés tartozik.
Ötletet adva az Applenek jó lenne, ha verzió szerint lehetne az értékeléseket rendezni és a különböző verzióknál mekkora az átlagos csillagos értékelés.
További fejlesztés, hogy az átlag számításához minimum számú értékelésre van szükség, bár azt nem közölték mekkora ez a szám.
Összességében a módosítások a könnyebb átláthatóságot segítik és reméljük a fejlesztések nem állnak meg ezen a szinten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése