2010. november 1., hétfő

Hogyan sérülhet meg egy iPhone?


Egyre többen használnak iPhone-t, így egyre több sérülésről hallhatunk. Worth Ave. Group nevű amerikai cég biztosítást kínál elektronikai termékekre, így iPhone-ra és iPad-re is. Következőkben az ő káreseteikből szemezgetünk.

1. Aaron Cooper marketing igazgató szerint az iPhone legnagyobb ellensége a víz. Elég sokszor ejtik be a telefont a WC-be. Ha az ember elérhetetlen, akkor azon a bizonyos helyen újságot, ebookot olvas, vagy SMS-t ír. Nyáron a Harris Interactive cég közvélemény-kutatást végzett és kiderült, hogy a 2625 megkérdezett háromnegyede ott is használja az iPhone-t, ahová a király is egyedül jár. Ráadásul a hölgyek gyakrabban ejtik bele a telefont, mint a férfiak.

2. iPhone és a sör: mivel az USÁ-ban elég sok egyetemistának van iPhone-ja, ezért a második leggyakoribb eset a lopás. Egy óvatlan pillanatban ellopják, volt iPhone, nincs iPhone. Persze már baleset is történhet. Már vittek be nekik telefont műanyag zacskóban. A készülék találkozott a visszafelé igyekvő ital-étel keverékkel…

3. Harmadik kárjellemző a törött kijelző. Az Apple 3GS óta nem ad el képernyővédőt, szerinte a képernyő így is eléggé karcolásbiztos. Persze itt is vannak érdekes esetek. Példában a macska az asztalon feküdt, a telefon mellette lenémítva. Jött egy SMS, a telefon rezgett egyet. A macska rácsapott egyet a készülékre, az pedig Föld körüli pályára állt és landoláskor összetört a képernyő.

4. Bele a liftaknába: jó néhány kártérítési igényt jelentettek be, mert a telefon liftbeszállás közben kicsúszott a delikvens kezéből, és a szűk résen beesett a liftaknába.

5. Amikor csőstől jön a baj: egy hölgy a kocsija tetején hagyta az iPad-et. Persze elindult, a készülék pedig leesett a betonra. Amikor realizálta mi történt, hátratolatott, így pedig áthajtott az iPad-en. A hölgy hajszínéről nincs információ.

Ezen esetek miatt vigyázok úgy az iPhone-omra, mint a szemen világára :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése