2010. november 17., szerda

Napi hírek 2010.11.17.

Mai hírekben szó lesz a megújult twitterről és újra a fehér iPhone 4-ről.

Twitter push üzenettel

Frissült a hivatalos twitter alkalmazás. Az iPhone-os rész megkapta a push-t üzenetekre és említésekre, 4.2-es rendszer kompatibilitását és hibajavításokat. iPad-en pedig élvezhetjük az Inline media újdonságot (bármit is jelentsen ez).
Az app továbbra is ingyen tölthető le az App Store-ból.



Pénzt keresett fehér iPhone 4 eladással, az Apple már a nyomában van

A new yorki Fei Lam 17 éves gimnazista. Egy kis pénzt akart keresni egyetemi tanulmányaihoz, ezért kitalálta, hogy iPhone 4-hez fehér átalakító készletet fog árulni. Egy ismerősén keresztül felvette a kapcsolatot a kínai Foxconn gyár illetékesével és vásárolt előlapot, hátlapot valamint Home gombot. (Foxconn szereli össze az iPhone-t). Létrehozta a whiteiphonefournow.com honlapot és árulni kezdte az összeszerelő készletet. Első hónapokban nem ment neki a biznisz, azonban miután a TecCrunch, CNET és a CNN is beszámolt az ötletről, beindultak a megrendelések, fél év alatt 130 ezer dollár értékben adott el ilyen készletet.
Az öröm azonban ürömbe fordulhat. Pár napja emailt kapott egy magánnyomozótól, melyben lopott áru értékesítésével vádolja és a tevékenység felhagyására szólította fel. Azt nem lehet tudni ki áll az ügy mögött, de nem nehéz elképzelni. Hasonló szándék húzódik meg az eBay-es eltávolítás mögött is.
A fiú egyébként nem adja fel, ügyvédet fogad. Valószínűleg az összes bevétele a pereskedésre fog elmenni…
Jobs és Wozniak anno ún „Blue box” árusításával teremtette meg az Apple anyagi alapjait. Ez a készülék ingyenes távolsági telefonhívást tett lehetővé…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése