2010. november 26., péntek

Alkalmazáshírek 2010.11.26.

Mai hírekben szó lesz a rádióról és az iBooks-ról.

(Nem) szól a rádió

Mivel az iPhone-ban nincs FM-vevő, ezért elég sok rádiós alkalmazás készült, amely kielégítheti a rádióhallgatók igényeit.
Eddig.
Ugyanis november 10-től az Apple visszautasít minden olyan alkalmazást, amelyben csak egy rádió hallgatására van mód. Jim Barcus, a DJB Radio Apps elnöke szerint 10 alkalmazásukat löktek vissza azzal az indokkal, hogy csak olyan appokat hagynak jóvá, amelyekben több száz rádió hallgatására van lehetőség. Apple a pukizós programokkal veszi egy sorba ezeket, a fejlesztők spammelik az App Store-t a hasonló alkalmazások különböző verzióival és ez számukra nem elfogadható.
Barcus nem érti a szigorítást, mivel a Store-ban megtalálható 900 elemlámpás és több mint 3000 navigációs alkalmazás is. Írt Jobsnak egy levelet, aki válaszában csak annyit közölt, hogy „Elnézést, ilyen döntést hoztunk.”
Barcus nem nyugodott ebbe bele és felkérte a rádiótulajdonosokat, hogy hívják fel az Apple központját és írjanak Jobsnak is levelet elégedetlenségüket kifejezve.
Ezt azért elég veszélyes lépésnek tartom, nem hiszem, hogy az Apple ezért megváltoztatná álláspontját. Az egész történetnek némileg ellentmond, hogy a Juventus Rádió alkalmazását egy hete hagyták jóvá. Jóval november 10-e után történt…



Folderek az iBooks-ban

Steve Jobs már emailben megerősítette, hogy változik az iBooks fájlkezelése. 9to5Mac értesülése szerint bejönnek a folderek Collections néven. Kezelése megegyezik az iOS folderkezelésével, a felhasználó létrehozhat, átnevezhet, törölhet foldereket.
Az alkalmazáson belül már most is van egy kapcsoló Books/PDF’s néven, ez alakul át Collections gombbá, így rendezettebbek lehetnek a pdf dokumentumok és a megvásárolt könyvek. Még nem tudni melyik verzióban debütál ez az új tulajdonság, szerintem a 4.3-ba már belerakják.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése