2010. november 12., péntek

Napi hírek 2010.11.12.

Mai hírekben szó lesz a 4.2-es rendszer megjelenésének csúszásáról, az új Cydiáról és a twitteres Pingről.

Wifi probléma miatt csúszik a 4.2-es rendszer kiadása

Elvileg már meg kellett volna jelennie az új iTunes-nak és ma jönne a végleges 4.2-es verzió. Azonban a 4.2-es rendszer Gold Master (GM) verziójában komoly wifi hibát találtak, ezért csúszik minden. iPad-en hiába csatlakozik valaki egy hálózathoz, néhány perc után eldobja a kapcsolatot, A lenti videó bemutatja a hibát. Ugyanakkor a kommentekből kiderül, hogy nagyon sok fejlesztőnek nincs problémája a wifivel, rendesen működik.
A hiba a korábbi bétákban nem jött elő, ezért elképzelhető hogy lesz egy újabb GM verzió. Arról megoszlanak a vélemények, hogy ez nyilvános lesz-e vagy csak néhány kiválasztott fejlesztő kapja meg. Jól értesültek szerint november 16-án jön ki a végleges firmware.
Én ezek után csak azt tudom mondani: hiszem, ha látom. Egyébként iPad-en már volt egy wifis probléma. Megjelenéskor az első firmware esetében szintén nehezen csatlakozott a hálózathoz és a vétel is gyengébb volt. A hibát egy szoftverfrissítéssel később javították.



Cydia már felkészült a 4.2-es verzióra

A november 1-én megjelent 4.2-es rendszer GM verziójával nem működött együtt a Cydia. Ezért többen attól tartottak, hogy a jailbreaket késlelteti a Cydia kompatibilissá tétele. Chpwn azonban egy kérdésre azt válaszolta, hogy a Cydia már készen áll a 4.2-es verzióra.
Hurrá!


Twitter integráció Pingbe

Nemrégen indult az iTunes zenei közösségi szolgáltatása, a Ping. Most továbbfejlesztették a verziót, mert kapott twitter integrációt.
Pingben be kell állítani a twitter accountot. Ezzel láthatóvá válik azon Ping-felhasználók, akiket twitteren követsz.
Ha Pingen üzenetet küldesz, lájkolsz, review-t írsz vagy elmondod barátaidnak, hogy milyen dalt vásároltál, az automatikusan kimegy twitterre is. Az üzenetben megjelenik a dal iTunes-os linkje is vásárlási lehetőséggel. Ha a twitter.com-on az üzenetre kattintasz, láthatóvá válnak a dal vagy az album részletei, az adott dalba bele is lehet hallgatni.
A preview abban a 23 országban érhető el, ahol lehetővé tették az iTunes-os zenevásárlást. Így Magyarországon sajnos nem :(
Most már csak a Facebookos integrációt kellene megoldani…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése