2010. november 19., péntek

Érdekességek 2010.11.19.

AR.Drone légi csata

Már írtam néhányszor az AR.Drone repülő szerkentyűről, melyet iPhone-nal lehet vezérelni és augmented reality (AR, kiterjesztett valóság) élményt nyújt.
Bejelentették, hogy november 26-án megjelenik az App Store-ban az AR.Pursuit nevű alkalmazás (2.99 dollár), mely segítségével légi csatát lehet vívni egy másik Ar.Drone-nal. Egyik fél az üldöző, másik az üldözött. A gépek virtuális fegyverekkel vannak felszerelve:
- automata gépfegyver: amint az első kamera érzékeli az üldözött gépet, automatikusan golyókat lő ki rá. Találat esetén a gép reagál, lelassul, nehezebbé válik a menekülés.
- rakéta: ha az üldözött gép a képernyőn van, a telefon megrázásával rakéta lőhető ki rá. Találat esetén szerepcsere történik, az üldözőből üldözött lesz és fordítva.
A játékot az nyeri, aki minél hosszabb ideig tud menekülni. Beltéren és kültéren is játszható, beltéren matricákat kell a gépeken elhelyezni.
Valaki meglephetne karácsonyra egy ilyen géppel :)



Microsoft új boltot nyitott

Microsoft újabb boltot nyitott a Washington állambeli Bellevue-ben. A megnyitót személyesen Steve Ballmer vezérigazgató vezette le. Látszik mennyire örül a rengeteg érdeklődőnek, hurráhangulatban van.
Ha megnézed kivel pacsizik le, akkor láthatod hogy csupa lány szerepel az első vásárlók között. Mielőtt azt hiszed, hogy hirtelen megnőtt a lányok érdeklődése a Microsoft iránt, el kell hogy keserítselek. Az első 1000 belépő ingyenjegyet kapott a Miley Cyrus koncertre…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése