2010. november 19., péntek

Napi hírek 2010.11.19.

Mai hírekben szó lesz az újabb GM verzióról és az Apple 2004-es telefonjáról.

Megjelent a 4.2.1-es rendszer Gold Master verziója

Normál esetben egy új firmware kiadását megelőzik a béták, majd jön a Gold Master (GM) verzió. GM a kiadás előtt utolsó állapotot tükrözi, utána nem sokkal jön a végleges verzió. Azonban az Apple-nél máshogy működnek a dolgok. A 4.2-es rendszer GM verzióját követte egy újabb GM (GM2), mivel az elsőben komoly wifi hibát találtak. Ez még oké, de tegnap kiadták a 4.2.1-es firmware GM verzióját is, mindenféle előzetes béta nélkül. Eddig szó sem volt a 4.2.1-es verzióról, de már megjelent hozzá a GM…
Annyit lehet tudni, hogy ez az utolsó GM javítja a közelségérzékelő problémáját. Apple felhívta a fejlesztők figyelmét, hogy azért alkalmazásaikat ne küldjék be jóváhagyásra e verzió alatt.
Ennyi GM után fogalmam, hogy a 4.2-es vagy a 4.2.1-es verzió kerül-e élesbe.


Apple-nek már 2004-ben volt telefonja

Steve Wozniak, az Apple társalapítója szerint az Apple már 2004-ben rendelkezet telefonnal. Egy japán elektronikai céggel együttműködve építette meg a készüléket, elégedett is volt a minőséggel. Azonban olyat akart létrehozni, ami meglepi a világot. Amikor az Apple egy új terméket indít el, annak eget rengetőnek kell lennie. A többi cég csak akkor tud belépni a piacra, ha már versenyképes termékük van.
Az Apple 2005-ben Motorolával együttműködve létrehozott egy telefont, de az nem volt sikeres, Egyedül kezdett el a projekten dolgozni, így született meg 2007 elejére az iPhone.
Groundbreaking.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése