2010. november 7., vasárnap

Napi hírek 2010.11.07.

Mai hírekben szó lesz a 3GS-re való Facetime-ról, a Greenpois0n forráskódjáról és egy HD tévéről.

Facetime 3GS-en

Egy arab iPhone-os gyerek képes volt jailbreakelt iPhone 3GS-re Facetime alkalmazást tenni. Az Apple videótelefonálós programja jelenleg csak iPhone 4-en megy. Mint a lenti videóban is látható, az app működik, igaz a 3GS kamerája nélkül (ezen még dolgozik).
Az alkalmazás hamarosan elérhető lesz a Cydiában.

FaceIT 3GS from iPhoneIslam on Vimeo.


Greenpois0n forráskódja

Posixninja, a Chronic Dev team tagja nyilvánosságra hozta a Greenpois0n forráskódjának egy részletét. A Syringe névre hallgató "Injector" modult exploit készülékre való küldésére használják, kiszedi recovery módból a telefont és jailbreakelt állapotba teszi.
A publikálás miatt nem kell senki attól tartania, hogy az Apple esetleg valami hatalmas titokhoz jutna hozzá. Ugyanis a megjelenés után 1-2 nappal már visszafejtették a kódot és ismerik a törés mikéntjét. A hibát csak hardveres módosítással tudják kiküszöbölni.

HD tévézés iPhone-on

A folmin.com weboldalon mindenféle alkalmazás telepítése nélkül lehet HD minőségben tévézni. 25 népszerű, általában amerikai tévécsatorna közül választhatunk, mint pl. CNN, BBC, Bloomberg és ITV. Az oldalt Alki David milliárdos finanszírozza, aki szerint az oldal az amerikai szerzői jogi törvények alapján működik az oldal és kész megvívni TV-társaságokkal a jogi csatákat. Tehát ha veszít, az adott tévécsatorna kikerülhet a kínálatból. A telefonon ugyan csak 12 csatornát számoltam meg, de aki tévézni akar, keresse fel az említett oldalt, elég jó minőségű streamet talál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése