2010. november 10., szerda

Napi hírek 2010.11.10.

Mai hírekben szó lesz az új iTunes és a 4.2-es rendszer megjelenéséről, a nedvességérzékelőről és a tokokról.

Ma jöhet az új iTunes, pénteken a 4.2-es rendszer

Állítólag még a mai napon megjelenik az iTunes következő verziója, a 10.1-es. Ez a változat szükséges a 4.2-es rendszer telepítéséhez. Általában az új iTunes a firmware megjelénése előtt 1-2 nappal letölthető. Ezek alapján a 4.2-es rendszer megjelenését péntekre teszik.
Közben az Apple stabilitási és kompatibilitási okokból törölte a verzió egyik nagyágyúját, az AirPrintet. Ez a funkció lehetővé tette volna, hogy driver telepítése nélkül, wifin keresztül iKészülékről nyomtatni lehessen.
iPhone Dev Team blogjában a következőkre hívta fel a figyelmet:
• hála Geohot limera1n exploitjának, az eredeti pwnage2 exploitnak és pod2g ipod2g-MC exploitjának, az összes iOS készülék minden firmware-nél jalibrekelhető lesz,
• az untethered jailbreak comex-től függ. Megoldása működik a 4.2-es rendszer harmadik bétáján is, most azon dolgozik, hogy a végleges változaton is menjen.
• iPhone 3G és 3GS függetlenítők várjanak az elkövetkezendő függetlenítésre. Mindenesetre további értesítésig maradj távol a hivatalos firmwaretől.
• iPhone 4 függetlenítők sem maradnak ki a jóból. @sherif_hashim talált egy ígéretes dolgot. Amint kijön a 4.2-es verzió, megvizsgálják a függetlenítés lehetőségét.
Mit is jelent ez?
• Ha függetleníteni akarsz, akkor maradj nyugton. Bármilyen hiba „végzetes” lehet.
• Ha csak jailbreakelni akarsz, akkor ki is próbálhatod az új verziót, de ne felejtsd el, hogy elveszítheted a fényképeket, jegyzeteket vagy a könyvjelzőket. Ezért inkább jobb, ha megvárod a hivatalos frissítést a Cydiából, Redsn0w-ből vagy a PwnageTool-ból.


Változott az Apple nedvességérzékelős politikája

Az iPhone-ban két nedvességérzékelő van. Egy a fülhallgató bemeneténél, egy pedig a töltőnél. Ha a készüléket javíttatni akarjuk, akkor a szervizes ember megnézi ezeket az érzékelőket is. Amennyiben elvörösödtek, lemondhatunk a garanciális javításról. Még abban az esetben is, ha más baja van a készüléknek. Az érzékelők nem csak víz hatására, hanem akár magasabb páratartalom esetén is elszíneződtek, ezért sokan bírálták az Apple-t szigorúsága miatt.
iPod esetében módosítottak a politikájukon, az adott szervizes embernek elszíneződés esetén tovább kell vizsgálódni és újabb bizonyítékokat kell begyűjtenie.
Remélhetőleg az enyhítést kiterjesztik iPhone-ra is.


Apple letiltotta a felcsúsztatható tokok árusítását

Az iPhone 4 hátlapja speciális üvegből készül. Korábban napvilágot látott olyan észrevétel, hogy ha a telefont felcsúsztatható tokba teszik, akkor karcolódik a hátlap. Úgy látszik egyre több panasz érkezett ezzel kapcsolatban, mert boltjaiban felfüggesztette a tokok árusítását. Állítólag egy titkos laboratóriumban vizsgálják a tokokat, remélhetőleg a karácsonyi időszakra végeznek vele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése