2010. november 24., szerda

Napi hírek 2010.11.24.

Mai hírekben szó lesz a volt-nincs zenéről, a baseband trükközésről, a Vakmerő versenyről és a Safari füleiről.

Eltűnt a zenéd a 4.2.1-es rendszerben? Van megoldás!

Úgy látszik az Apple-nél nem teljeskörű a tesztelés. A 4.2-es rendszer végleges kiadás előtt GM változatában az utolsó pillanatban találtak egy iPad-es wifi bugot, amelyet azért sikerült javítani. Azonban nem vették észre a zeneszinkronizálás problémáját. Elég sok felhasználó azt tapasztalta, hogy verziófrissítés után nem látja a telefonon a zenéket. Problémájukra szerencsére van megoldás.
A zene ott van a telefonon, azonban az adatbázis-probléma miatt nem látszik. Csatlakoztatni kell a telefont a számítógéphez és el kell indítani az iTunes-t. Bal oldali listában, a készülék alatt lévő Music fülre kell kattintani. El kell indítani egy zenelejátszást és utána szinkronizálni szükséges. Ezután látni fogod a telefonon is a zenéket.
Remélhetőleg egy újabb firmware-ben az Apple javítja a hibát.


Baseband trükközés

BigBoss szerint az Apple bizonyos követelményekhez kötötte az iOS basebandjét. Semaphore-tól (tiny umbrella készítője) származó információ alapján, ha valaki a 4.2.1-es rendszerbeli restore-hoz iPhone 4-en használni akarja Saurik szerverét vagy a tiny umbrellát, akkor recovery módban marad a telefon és a tiny umbrella sem képes onnan kivenni. Ebben az esetben a 4.1-es rendszert kell visszarakni vagy a gyári 4.2.1-es firmware-rel kell restore-t készíteni, de ebben az esetben csak tethered lesz a jailbreak. (Mellesleg a 4.1-et ajánlja, ne foglalkozzanak a 4.2.1-el) Ha valaki függetleníteni is akar, az egyébként maradjon nyugton.

Frissítés jön a Reckless Racinghez

A régóta beharangozott Reckless Racing végre egy hónapja megjelent. Azonban az iPhone-os verzió csak 5 pályát tartalmazott, amelyeken hamar túl lehetett jutni. Fejlesztő meghallotta az ügyfélhangot, mert bejelentette, hogy a pályák száma bővül. Bekerül az iPad-es verzióból már ismert The Island és lesz egy vadonatúj Frozen Lake is. Lesz két új sofőr is: a Főnök (Boss) és az Öreganyám (Granny), továbbá már 8 kocsi közül lehet választani.
Kiadási dátum még nem ismert.




Gridtab: Safari fülek egy oldalon

Cydiában elérhetővé vált a Gridtab nevű program, mellyel táblázatszerűen egy oldalon láthatjuk a Safariban lévő füleket, így könnyebb a választás.
A kiegészítő 0.99 dollárért vásárolható meg a BigBoss repóban. Én nem hiszem, hogy használni fogom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése