2010. november 3., szerda

Játékhírek 2010.11.03.

Mai játékhírekben szó lesz a fantasztikus grafikájú Infinity Blade-ről, egy nagyon jó Fruit Ninja újításról és a hupikék törpikékről.

Decemberben jön az Infinity Blade (alias Project Sword)

Steve Jobs és a készítő Epic Games a szeptemberi keynote-on nagy büszkén jelentette be az akkor még Project Sword munkanévre hallgató játékot, melynek grafikája mindenkit elkápráztatott. Akkor az App Store-ban ingyen elérhetővé tették az Epic Citadel nevű előzetest, melyben bejárhatjuk a játék helyszínét (iTunes link) Éppen ma nézegettem ezt a játékot és teljesen lenyűgözött a grafika.
A készítő ma további részleteket hozott nyilvánosságra. Végleges címe Infinity Blade lesz, ez az első játék, mely az Unreal Engine 3-ra épül. Lesz benne bőven kardcsata, kincsgyűjtögetés, lovagunk a csatározások során fejlődik és korszerűbb fegyvereket kap. Játék végén a God-King névre hallgató szörnyet kell legyőzni. Először csak egyéni játékmódban lehet játszani, de egy frissítésben a multiplayert is hozzáadják.
Megjelenés decemberben, addig is jöjjön néhány képernyőkép.





Mi lesz Fuit Ninjában a titokzatos banán-mód?

Aki már játszott a Fruit Ninjával (ki nem?), annak feltűnhetett egy szürke ikon, amely banánformát mutat. Az ikon inaktív, ment róla a találgatás, mit is rejthet magában. Mai napon a készítő Halfbrick fellebbentette a fátylat.
Ez egy Arcade mód lesz, 60 másodperc alatt minél több gyümölcsöt kell szétvágni, három funkció módosítja a helyzetet:
- első lelassítja az időt, így többet lehet elvágni,
- másodiknál egyszerre több gyümölcs repül be a képbe,
- harmadik pedig egy meghatározott időszakban megduplázza a pontszámot.
Ezek ráadásul keveredhetnek is, tehát extra idő alatt több gyümölcs repül be. Nagyon jó kis kiegészítésnek tűnik, már alig várom a megjelenést, amely még novemberben esedékes.



Jönnek a Hupikék törpikék

Megjelenés előtt ál a Smurfs’ Village nevű hupikék törpikés játék.
A rajzfilmen alapuló történet szerint belebújhatunk Törpapa szerepébe, először csak egy gombaházunk és szántásunk van. Gazdálkodni kell a földön, házakat, hidakat, utakat építhetünk. A játékban megjelenik minden ismert törp, így Törpilla, Tréfi, Hami és Törpingáló is. A történetet minijátékok színesítik.
Azt még nem tudni, hogy ez is egy Facebookos játék lesz, mint a Farmville, mivel egyelőre kötelező a Facebookos account. Megjelenés hamarosan, várhatóan ingyenes lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése