2010. október 31., vasárnap

Napi hírek 2010.10.31.

Mai hírekben szó lesz a VLC-ről és a 4.2-es rendszer basebandjének függetlenítéséről.

Eltűnhet a VLC az App Store-ból?

Sokak által kedvelt, sokak által nem szeretett VLC videólejátszó alkalmazás eltűnhet az App Store-ból.
Na de mi is történt? Rémi Denis-Courmont, a program korábbi fejlesztője szerint a Videolan -, az eredeti fejlesztő cég - a szerzői jogok megsértése miatt levelet írt az Apple-nek (az App Store-os programot egy másik cég, a francia Applidium készítette). Videolan a levélben sérelmezi, hogy egyetlen vásárlásból az alkalmazást csak maximum 5 készülékre lehet telepíteni. A VLC ugyanis az ún. GNU General Public License (GPL) alatt fut, ami ellentmond az iTunes feltételeinek, amire DRM érvényes.
Hasonló eset történt az év elején, amikor hasonló esetben a Go nevű táblajátékot eltávolították a Store-ból. Apple nem vesződött a GPL-lel, egyszerű huszárvágással kirúgta a programot.
Mivel a VLC ingyenes, nem értem mit izmoznak ezen. Aki akarja, letölti, aki nem akarja, nem tölti le. Kit érdekel, hogy maximum 5 készülékre lehet telepíteni?


4.2 megjelenése után nemsokára jön az unlock

Egy 4.1-re frissített felhasználó kétségbeesetten kérdezte MuscleNerd-öt, vajon a 4.2-es baseband függetleníthető lesz-e. MuscleNerd elmondta, hogy a 3G és 3GS esetében a megjelenést követő 1-2 napon belül kijön a megoldás, csak a szükséges ellenőrzéseket kell elvégezni.
Bíztató :)

8 megjegyzés:

  1. szia 3g-re van már 4.1 es jailbrake 3g-re?

    VálaszTörlés
  2. Na ezt gyönyörűen leírtam :)

    VálaszTörlés
  3. Igen!
    http://jailbreak-me.info/index.php

    VálaszTörlés
  4. Van, a redsn0w. De nem mindegy hogyan használod, mert ha függetleníteni akarsz, óvatlanul elronthatod a basebandet.

    VálaszTörlés
  5. Jimny nincs neked erről lépésről -lépésre? Már olyan jól megszoktam és mindig sikerült megcsinálni.Nem szeretnék elrontani semmit. De ha azt mondod et jó akkor rajta leszek. Bár sokáig tart mert 1 szót se értek belőle :(

    VálaszTörlés
  6. Van ehez a redsn0w.hoz leírásod?

    VálaszTörlés
  7. Erről speciel nincs. A programnak megfelelően DFU módba kell tenni a telefont, majd Shift+Restore-ral feltenni az előre elkészített custom firmwaret.

    VálaszTörlés
  8. Hát ez az nekem már ez is magas előre elkészített custom firmware: eddig mindig sikerült a segítségeddel megcsinálni.

    VálaszTörlés