2010. október 28., csütörtök

Napi hírek 2010.10.28.

Mai hírekben szó lesz a simkártya nélküli készülékről, a német kártyafüggetlen iPhone-ról és egy titkos találkozóról.

iPhone simkártya nélkül?

Érdekes hír látott napvilágot. Az Apple a Gemalto nevű simkártya gyártóval egy olyan kártyán dolgozik, amelyik lehetővé teszi, hogy a telefont közvetlenül az Apple honlapján vagy az Apple Store-ban megvásárolva, a szolgáltató kiválasztása után az App Store-ban lehetne aktiválni. A speciális simkártya chipje magába a telefonba lenne beépítve és két részből állna: egy frissíthető flashből és egy ROM-ból. A ROM IT és biztonsági elemeket tartalmazna, míg a frissíthető flash tartalmazná a szolgáltató adatait. Ezzel a művelettel a szolgáltatók kimarad az értékesítési láncból, persze meg kell engedniük, hogy a telefon használható legyen a hálózatukon. A modell egyelőre csak Európában működne, mivel itt van egységes GSM szabvány.
Nem tudom mennyire valós információ, sem az Apple-nél, sem a Gemaltonál nem kommentálták a hírt.


Németországban is kapható kártyafüggetlen iPhone

Tegnap járt le a német T-Mobile monopóliuma, így a Vodafone és az O2 is elkezdte árulni az iPhone-t. Elég sok előfizetési csomagban kapható, akár 1 euróért is. Megrendelhető az Apple német nyelvű honlapján is: kártyafüggetlenül a 3GS 519 euróba, míg a 4-es 629 és 739 euróba kerül.


Titkos fejlesztői konferencia

Jövő hét keddtől három napra az Apple kiválasztott iOS fejlesztőket hívott meg Kaliforniába. Részletek nem ismertek, a tavalyi iPhone Tech Talks-hoz hasonló konferencia várható. A fejlesztők közvetlenül az Apple mérnökökkel tanácskozhatnak, ötleteket kaphatnak az alkalmazások jobbá tételéhez.
A cég erősíteni akarja fejlesztőkkel való kapcsolatát, az Android nagyon jön fel, amit nem akarnak annyiban hagyni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése