2010. október 24., vasárnap

Seftelés felsőfokon

Egy fejlesztőtől hallottam, hogy kétféleképpen lehet az App Store rengetegéből kitűnni: egy jó alkalmazásnévvel és egy jó ikonnal. A Trade Giant nevű program mindkét kritériumnak megfelel, így könnyen felkeltette az érdeklődésemet. Egyébként nem nehéz kitalálni miről is szól a játék: kereskedni kell, olcsón venni, drágán eladni. Persze ez a gyakorlatban nem is olyan egyszerű.


Kétféle játékmódban lehet játszani: Story és Challenge. Story-ban 40 nap alatt a 10 ezer dollárból 50 milliót kell csinálni. Először három európai város között kell repkedni és adni-venni az árukat, amelynek árai föl-le mozognak. Minden leszállás 1000 dollárba kerül, és 500, majd később 5000 dollárért tippeket lehet szerezni, mivel is érdemes kereskedni. Persze a tippre senki se vegyen mérget, mert nem mindig jön be, de általában hasznos.



Kezdő játékosként könnyen csődbe megy az ember. Kell egy kis idő, amíg rátalál a költési egyensúlyra, milyen áron érdemes vásárolni, mennyi pénzt érdemes tartalékolni „tuti” üzletekre. Sikeres üzletelés jutalmaként bővül a városok száma, lehet nagyobb repülőgépet vásárolni, bankkal hitelről tárgyalni, olcsóbb vásárlási jogot szerezni, kockázati tőkés száll be a cégbe. Persze az izgalmak sem maradnak ki. Ha elrabolják az embert, váltságdíjat kell fizetni vagy az egerek feleszik a szállítmány egy részét, ami így megsemmisül.


Challenge módban OpenFeinten keresztül lehet online játszani, 40 nap alatt a legtöbb pénzt kell összegyűjteni.
Nagyon addiktív játék, én alig bírtam letenni. 0.79 euróért vásárolható meg a magyar App Store-ból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése