2010. október 6., szerda

Napi hírek 2010.10.06.

Mai hírekben szó lesz a Google képkeresőjéről, a rövid iPhone 4 szállítási határidőről, a Vodafone-os iPhone-ról és egy új iPhone 4 reklámról.

Google Goggles iPhone-ra is

Pár hónappal ezelőtt már írtam a Google képfelismerő alkalmazásáról. Tegnap frissült a Google Mobile App, kibővítették ezzel a funkcióval. Nem kell mást tenni, mint egy fényképet készíteni és a program egy irdatlan adatbázisból kikeresi az egyezést. Hasznos kis feature, működését bemutatja a lenti videó. Legjobban akkor teljesít, ha valamilyen nevezetességet, könyvet, DVD-t, műalkotást, logot vagy vonalkódot keres az ember. Nem működik állatok, bútorok és ruházat felismerésében. Az alkalmazás ingyen tölthető le a magyar App Store-ból, azonban csak iPhone 4 és 3GS készüléken működik.





Amerikában csak 5-7 munkanapot kell várni az iPhone-ra

Néhány héttel ezelőtt az iPhone-ok összeszerelését végző Foxconn vezetője nyilatkozott az iPhone 4 gyártásának felfuttatásáról. Úgy látszik a hullám elért az értékesítésig, mert az Egyesült Államokban már csak 5-7 munkanapot kell várni rá. Érdekesség, hogy 3GS-hez hosszabb idő alatt lehet hozzájutni. Apple egyébként előnyben részesíti az amerikai vásárlókat, mert még a szomszédos Kanadában is 3 hét a várakozási idő. A hatás Magyarországon sem érződik, itthon is heteket kell várni a készülékre.


Német Vodafone október 28-tól árulja az iPhone 4-et

T-Mobile Németországban is elveszíti iPhone értékesítésre szóló kizárólagosságát. Pletyka szerint a Vodafone október 28-tól kezdi árulni a készüléket, reklámkampány 18-án indul. A piac kezd felszabadulni, mert az O2 is készülődik, de itt indulási dátum még nem ismert, viszont kártyafüggetlen lesz a készülék.
Nagyon várom már a magyar híreket.


Új iPhone 4 reklám

Apple új iPhone 4 reklámot jelentetett meg, ezúttal a retina displayt hangsúlyozza.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése