2010. október 8., péntek

Vasárnap jön a Greenpois0n, de csak A4 chippel szerelt készülékekre

Tegnap este twitteren már jeleztem, hogy vasárnap jelenik meg a Greenpois0n, mely lehetővé teszi a 4.1-es rendszer törését. Az időpont pontosan 2010.10.10 10:10:10 GMT, azaz magyar idő szerint déli 12:10. Ez a bináris megadás poénos (101010), de még hexadecimális számokkal kifejezve is jó: AAA, amely egyébként a kiváló minőséget jelenti :)


Szóval déli 12 óra, jó ebédhez szól a nóta. Azonban hamis hang keveredett a dalba, vagy máshogyan kifejezve az örömbe üröm vegyült, ugyanis kiderült, hogy a Greenpois0n csak az A4 chippel felszerelt készülékeket képes törni, azaz az iPhone 4-et, iPad-et és az iPod Touch 4G-t. Többit nem. Amit ezek után a Chronic Dev Team twitteren kapott azt nem teszik zsebre. Előbb-utóbb elegük lesz az egészből, mint Geohotnak. Egyébként a jailbreak untethered lesz, azaz a készülék újraindításakor nem kell minden esetben lefuttatni a Greenpois0nt. Ez comexnek köszönhető, mert eredetileg tethered volt, de ő megoldotta a problémát.
Sherif Hasim, aki korábban talált már egy expolitot, twitteren sokat sejtető üzenetet írt: lehet hogy folytatódik a comex féle jailbreak.


MuscleNerd közlése szerint még nem találták meg a 4.1-es baseband függetlenítési módját, tehát az még nem függetleníthető.


Vasárnap tehát jön a Greenpois0n.

2 megjegyzés:

  1. SZia
    Azért lehet rá számítani hogy 3G re is kiadják?

    VálaszTörlés
  2. Ez biztosan nem lesz 3G-re.
    Már van egy redsn0w, de az csak frissült basebandre jó. Meg kell várni a PwnageToolt.

    VálaszTörlés