2010. október 19., kedd

Napi hírek 2010.10.19.

Mai hírekben szó lesz az Apple bombasztikus eredményéről, egy PwnageTool képről, egy új iAd reklámról és az új iPhone-ok teszteléséről.

Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve


Tegnap tőzsdezárás után hozta az Apple nyilvánosságra negyedik negyedéves üzleti eredményét. Szokás szerint rekordokat könyvelhettek el. 3 hónap alatt elérték a 20 milliárdos forgalmat, 4.31 milliárd dollár nyereséget. Egy évvel ezelőtt ezek a számok 12.21 milliárd és 2.53 milliárd volt, tehát hatalmas ugrás történt.
Eladtak 3.89 millió darab Mac-et (+27 %), 14.1. millió iPhone-t (+91 %), 9.05 millió iPodot (-11 %) és 4.19 millió iPad-et.
„Átléptük a 20 milliárdos határt és a 4 milliárd dolláros adózás utáni eredményt. Mindegyik a valaha látott legjobb.” – mondta Steve Jobs vezérigazgató. „Az eladott 14.1 millió iPhone bőven meghaladta a 12.1 millió darabban értékesített RIM Blackberry számait.”
Az adatok megjelenését követő sajtótájékoztatón Jobs elmondta, hogy
- csaknem 250 ezer új Apple TV-t adtak el,
- még egy kicsit poénkodott is. Gene Munster, a Piper Jaffray elemzője az Adobe Flashről kérdezte. Jobs visszakérdezett: "Flash memory? Szeretjük a flash memoryt." :)
- nem lesz 7 colos iPad. Mivel a 7 colt keresztben mérik, ez 45 %-al kisebb képernyőt ad. Szerinte nem nyerő, a versenytársak pofára fognak esni.
- Jobs mindegy 5 perben összehasonlította az iOS-t és az Androidot. Lent meghallgatható a beszéd, kép nincs.



PwnageTool kép

MuscleNerd bemutatott egy képet a készülő PwnageToolból. Ezen a törhető készülékek felsorolása látható. Egy kicsit túlzsúfoltak :)
A program képes törni a 4.1-es firmwaret, a baseband pedig egy korábbi, még függetleníthető változatot tartalmaz. Megjelenési dátum továbbra sem ismert.


Sonos iAd reklám

1 millió dollár a minimum elköltendő összeg az Apple mobil hirdetési felületén, az iAd-en. Sonos ugyan a multikhoz képest kis cég, de zenei rendszerei elég ismertek. A Sonos Multi-Room Music System vezérelhető iPhone-ról és iPad-ről is. Mivel fejlődni akarnak, elkészítették iAd-es reklámjukat.



Új iPhone-ok tesztelés alatt

BGR szerint az iPhone 3,2 kódnév alatt futó telefon tesztelése ún. AP fázisban van, amely azt jelenti hogy végső szakaszba ért a próba, a hardver és a szoftver is tulajdonképpen kész van. Állítólag ez egy CDMA típusú telefon lesz, Verizon fogja hamarosan árulni. A CDMA telefonokban nincs szükség simkártyára, azonban ebben a készülékben a roaming miatt lesz, tehát nemcsak CDMA-t, hanem GSM-et is képes lesz kezelni. Pletyka szerint a kinézet kis mértékben eltér az iPhone 4-től, nem lesz probléma a térerővel.
Ugyanez a forrás elmondta azt is, hogy már tesztelik az iPhone 5-öt is, most éppen ún. Engineering Verification Test (EVT) fázisnál tartanak. Ezt követi a DVT (Design Verification Testing) és a PVT (Process (or Pilot) Verification Test).
Az egész csak pletyka, tehát senki ne vegyen mérget rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése