2010. október 24., vasárnap

Hamarosan jön a redsn0w?

Aki 4.1-et akar függetleníteni, annak jelenleg csak a PwnageTool áll rendelkezésére, az pedig csak Mac-en működik. Hiába készít custom firmwaret, a speciális DFU módba tétel miatt még nem hallottam olyanról, aki win alatt fel tudta volna tenni.
Tegnap twitteren chpwn felvetette, ha már jailbreakről beszélünk, akkor a PwnageTool és a redsn0w is nyílt forráskódú lehetne. Meglepetésre MuscleNerd kijelentette, hogy a redsn0w hamarosan nyílt lesz!
Ez két dologból érdekes:
1, Redsn0w-hoz eredeti gyári firmware szükséges. Mivel a 4.1-et nem lehet függetleníteni, de van az iPhone Dev Team tarsolyában valami, ami a függetlenítést lehetővé teszi, így még a 4.2-es rendszer megjelenése előtt kijöhet a redsn0w.
2, A 4.2-es függetlenítéséről biztató hírek vannak, ezért nagy valószínűséggel csak a hivatalos megjelenés után jön ki a redsn0w és teszik elérhetővé a forráskódot. Én inkább ezt valószínűsítem, tehát aki bele akar írni a programra, annak még várnia kell egy kicsit.
Aki esetleg attól fél, hogy a program nyílttá tételével az Apple kezébe kerül a megoldás és elveszíti a jailbreak lehetőségét, el kell oszlatnom a félelmeit. A limera1n megjelenése után 1-2 nappal az Apple ismerte az okot, mivel van egy jtag-alapú debugger eszközük és visszafejtették a kódot. Különben is a limera1n olyan lyukat használ ki, amelyiket csak hardverfrissítéssel lehet betömni.
Szóval Windowsosok továbbra is várnak a redsn0w-ra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése