2010. október 9., szombat

Geohot visszatért, hétfőn jön a limera1n, összes iKészülék jailbreakje

Geohot az év elején önkéntes száműzetésbe vonult, már nem akart az iPhone-nal foglalkozni, nem volt számára kihívás. Úgy látszik a Greenpois0n megjelenése birizgálta az egóját és megjelentetett egy képet, melyen az iPhone 3GS, iPhone 4, iPad és egy iPod Touch 4G látható a limera1nnel, Geohot jailbreak programjával.
Mint kiderült, amint közzétették a Greenpois0n megjelenési dátumát, felvette a készítőkkel a kapcsolatot. Egy újabb exploitot talált, amely más mint amit a Greenpois0n használ. Be akarta építtetni a Greenpois0nba, de P0sixninja nem engedte, mert veszélyeztette volna a kiadási dátumot (ugye holnap jelenik meg). Ezért úgy döntött, hogy kiadja a limera1nt, mely az összes iKészülék törésére képes, ráadásul untethered módon. Először ez is tethered volt, de Comex-féle metódussal untethereddé tudták alakítani. Megjelenés a blackra1n egy éves kiadási évfordulóján, október 11-én valószínű.
MuscleNerd nincs oda a limera1n kiadásáért, mert ezzel egyszerre két exploitot hoznak nyilvánosságra, az Apple időben be tudja őket foltozni, így a következő generációs készülékek (iPad 2, iPhone 5) törése kerül veszélybe.
Mivel a Greenpois0n, csak az A4 chippel szerelt készülékeket képes törni, és a többi készülékre még nem láttunk megoldást (bár Comextől várható valami), én amondó vagyok, hogy nem baj ha a limera1n megjelenik. Legalább az összes iKészülék-tulaj boldog lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése