2010. október 11., hétfő

Napi hírek 2010.10.11.

Mai hírekben szó lesz az Apple TV töréséről, a microsoftos mérges madarairól és egy újabb gamepadról.

Apple TV is törhető limera1nnel

Megerősítették, hogy az új Apple TV is feltörhető a limera1nnel. Sikerült a készüléket DFU módba tenni és feltörni a programmal. Mivel az OpenSSH még nem elérhető, így jelenleg igazából sok mindent nem lehet vele kezdeni.

Microsoft idegen tollakkal ékeskedik

Ma mutatják be a Windows Phone 7-et, a Microsoft nagy dirrel-durral beharangozott mobilplatformját. Vonzóbbá akarták tenni a rendszert, így felsoroltak néhány alkalmazást, mely hamarosan megjelenik: szerepeltették az iPhone-on népszerű Angry Birds-öt is.


Azonban a készítő Rovio Mobile twitteren jelezte, hogy a Microsoft az engedélyük nélkül rakta ki az ikont az oldalára, még nem elkötelezettek a készítést illetően. Azóta a Microsoft eltávolította az ikont.


Ez azért elég ciki.
Közben az MS mindent megtesz, hogy minél több fejlesztőt fogjon. Írt néhány kiemelt cégnek és speciális dealt ajánlott nekik, amennyiben az évvégéig egy alkalmazást feltöltenek a Marketplacere:
- visszakapják a regisztrációs 99 dollárt,
- előre lefoglalhatják az alkalmazás nevét,
- ingyen Windows 7 másolatot kaphatnak.
Nagyon nyomják, nagyon nyomják. Ezek után kíváncsi leszek mennyire lesz sikeres a platform. Érzésem szerint inkább az Androidnak fog fájni a foga tőle, nem az iPhone-nak.

Újabb iPhone-os gamepad terve

Ugyan már több elképzelés is volt egy iPhone-os gamepad gyártására, azonban még egy sem valósult meg, nem indult el a tömeggyártás. Ez elégelte meg Benjamin Morrise és tervezett egy sajátot. Még eléggé a munka elején tart, keres többek között designert, villamosmérnököt, szoftverfejlesztőt és nem utolsó sorban finanszírozót is.
A képek alapján ígéretes a terv, de nem tudom megvalósul-e valaha. Ráadásul az alkalmazásokat is át kell írni, hogy működhessenek a controlleren. Meglátjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése