2010. október 1., péntek

Napi hírek 2010.10.01.

Mai hírekben szó lesz az Apple tv jailbreakről, az iControlPadről és Steve Ballmerről.

Apple TV törve

MuscleNerd, az iPhone Dev Team tagja közölte, hogy az új Apple TV is törhető a SHAtter exploittal. Sikerült neki PwnageToollal egy már jailbreakelt ipsw fájlt feltenni a készülékre. Mivel még nincsenek hivatalos alkalmazások Apple TV-re, MuscleNerd is elismerte, hogy még nem tudja hogyan lehet alkalmazásokat futtatni. De, ezért úgy néz ki, hogy ezzel eljutottak oda, ahol három éve az első generációs iPhone-nal tartottak: először jailbreakelt appok kerülhetnek fel, a hivatalosak csak később jönnek. A lenti videó bemutatja az ssh-n keresztüli hozzáférést. Jailbreak kiadási dátuma nem ismert.
Én arra vártam, hogy ez a törés megtörténjen. Mivel az Apple TV-ben is Apple A4 chip van, amely a SHAtter működését lehetővé teszi, elgondolásom szerint a 4.1-es jailbreaket addig nem adták volna ki, míg a TV nincs törve. Most már ez is kész van, jöhetne már a hivatalos jailbreak.




iControlPad bluetoothon keresztül

Már írtam néhányszor az első iPhone-os gamepadról. Eredetileg dock konnektoron keresztül oldották volna meg a kapcsolatot, de az Apple pert indított a Sanho nevezetű cég ellen a MagSafe technológia jogosulatlan használata miatt. Az iControlPad fejlesztői nem szerettek volna hasonló pereskedést, ezért módosítottak a terméken. Mostantól bluetoothon keresztül kapcsolódik össze a két készülék.
Mivel az App Store-ban nincsenek olyan játékok, amelyek támogatnák a gombos irányítást, ezért csak emulátoros programok képesek együttműködni a gamepaddal. Még nem lehet tudni mikor lehet a kiegészítőt megvásárolni.

Feleződik a bónusz: „csak” 670 ezer dollár

Szegény Steve Ballmert még az ág is húzza. Hiába ért el a Microsoft rekordnak számító 62.5 milliárd dolláros nyereséget, az ő bónuszát lecsökkentették, csak a felét kapja a maximálisnak. Eredetileg a fizetésének 200 %-át kaphatná, de a cég Kompenzációs Bizottsága úgy döntött, hogy csak 100 %-ot kap. Indokok: Windows Mobile komoly piacvesztése, a Kin telefont nem tudták piacra dobni és az új piaci tényezőkk előnyeinek kihasználatlansága innovációs téren.
Mobil részről kimondatlanul az Apple-höz hasonlították. Az iPhone továbbra is átütő sikerű, iPad-nek nincs versenytársa. Microsoft sokat késlekedett a Windows Phone 7 kihozatalával, tablet terén pedig sehol sincsenek.
Jobb lesz belehúzni Steve!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése