2010. október 2., szombat

Türelem mérget terem








Talán nem tévedek sokat, amikor azt hiszem, hogy a 4.1-es jailbreaket milliók várják. Már csaknem egy hónapja.
Ekkor jelentette be pod2g, hogy egy olyan exploitot talált, amellyel minden (egyes hírek szerint csak az A4 chippel felszerelt) készülék mindörökre jailbreakelhető lesz. Azóta várunk a megoldásra.
Chronic Dev Team dolgozik a törésen (nem tévesztendő össze az iPhone Dev Teammel, MuscleNerd). Ők nem mondanak semmi konkrétumot, nem beszélnek sokat. Ma a Team vezetője, posixninja csak annyit kért, hogy "Patience Please!"
A türelem pedig fogy. Nyilván nem egyszerű egy komplex megoldást összehozni, a basebanddel variálni és az összes készüléken letesztelni. Minden tiszteletem a fiúké, mert szabad idejükben, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül csinálják.
Nem lehet panasz rájuk. Ami nem tetszik az a kommunikáció. Pontosabban annak hiánya. Nem kérek konkrét kiadási időpontot, mert ilyen kaliberű munkánál könnyen meg lehet csúszni. Azonban nem először csinálnak ilyet, tehát nagyjából látják a munka végét. Ha szakaszok befejeztével kommunikálnának, hogy sikeresen túljutottak rajta, akkor sokan megnyugodnának és látnák, hogy kb. mennyi van még hátra. Némaság a legrosszabb.
A SHAtter jailbreak greenpoison néven fog kijönni. Tehát a türelem mérget terem.
Addig is megesz bennünket a méreg.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése