2010. szeptember 11., szombat

Napi hírek 2010.09.11.

Mai hírekben szó lesz a Cydia és a Rock egyesüléséről, az ingyenes korszak végéről, az óriási iPhone gyártásról és újra a VLC-ről.

Nagy hal megeszi a kis halat

Azon fejlesztők, akik valamilyen oknál fogva nem akarták vagy nem tudták alkalmazásukat az App Store-ban árulni, két lehetőség közül választhattak: berakják a népszerű Cydia Store-ba, vagy a kevésbé ismert Rock Your iPhone-on keresztül terjesztik portékájukat.
Nos, mától már csak egy választási lehetőségük maradt. Saurik, a Cydia tulaja bejelentette, hogy megvásárolta a Rock Your iPhone-ot. Minderről egy írásban számolt be. Leírta, hogy a kettősség nem tett jót egyiküknek sem. A Rockosok elég sok energiát fektettek a Cydiás implementációba, míg ő nagyon hiányolta a Rock kizárólagos szoftverjeit, mint pl. az IntelliScreent és a MyWi-t.
Az akvizíció után Saurik is már teljesen a Cydiára tud koncentrálni. A Rock backup tulajdonsága átmásolásra kerül a Cydiába, és a licenszek is érvényesek maradnak.
A verseny miatt nem jó, ha csak egy játékos van maradt a pályán, de a Rock a sebességen kívül mást nem nagyon tudott felmutatni. Saurik szerint ezt ráadásul trükkel érték el, hibás/veszélyes shorcuttot használtak, ami összeomlást okozott és sok esetben csak egy restore-ral volt orvosolható.


Ingyen tok csak szeptember 30-ig

Az iPhone 4 antenna-problémája miatt Steve Jobs anno szeptember 30-ig hirdette meg az iPhone 4-hez való ingyen tokot. Nem lehetett tudni, hogy mi lesz utána: hardveres módosítás történik vagy meghosszabbítják a határidőt?
Nos, ma az egyik kérdésre választ kaptunk. Az Apple közleményben tudatta, hogy kevesebben kérték, mint gondolták, szeptember 30-at betartják, ezután már nincs mindenkinek automatikusan ingyen tok. Aki viszont igényli, annak az AppleCare-t kell hívnia és megkapja azt. Most már csak arra vagyok kíváncsi, vajon az első kérdésre mikor kapunk választ.


1.5 darab iPhone másodpercenként

BusinessWeek hosszú interjút készített a kínai Foxconn vezetőjével, Terry Gou-val. A Foxconnról annyit kell tudni, hogy ők szerelik össze az iPhone 4-et. Gou az interjúban elmondta, hogy naponta 137 ezer iPhone-t készítenek, ami percenként 90 darabot, másodpercenként 1.5-öt jelent.
Azt hiszem ez nagyszerű hír. Mert számoljunk egy kicsit utána. A napi 137 ezer darab havi 22 munkanappal számolva 3 millió darab, egy negyedévben pedig 9 millió. Apple 8.4 millió iPhone-t adott el az utolsó negyedévben. Az iPhone 4 kereslete nyilván nagyobb, mint a 3GS-sé volt, de azért nem járunk olyan messze ahhoz, hogy a kínálat kiegyenlítse keresletet. Hurrá!
Na de mennyi jut majd ebből a magyarországi forgalmazásra?


VLC for iPad videó

Két napja beszámoltam a VLC iPad-re érkezéséről, azóta egy videót is bemutattak. Elég meggyőző, magas bitrátájú mkv fájlok kivételével elég jól boldogul a videókkal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése