2010. szeptember 30., csütörtök

Napi hírek 2010.09.30.

Mai hírekben szó lesz a GreenPois0nról, 3GS-en való HDR képkészítésről, az Autocadről és a könyvtárak egymásba pakolásáról.

GreenPois0n napokon belül

Pod2g, a 4.1-es rendszer törését lehetővé tevő SHAtter exploit felfedezője twitteren érdekes kijelentést tett. Korábban a Chronic Dev Team mereven elzárkózott kiadási időpont közlésétől. Most pod2g egy kérdésre válaszolva azt írta, hogy napokon belül kijön a GreenPois0n. Úgy legyen.


Közben PosixNinja az iPhone wikiben elkezdte leírni a SHAtter exploit történetét. Úgy látszik már nincs takargatni valójuk, ezért lettek ennyire nyitottak. Ez alapján kijelenthető, hogy hamarosan megjelenhet az új jailbreak.


HDR képkészítés 3GS-en?

iPhone 4 megjelenésével jött a HDR képkészítés. Ez azt jelenti, hogy egyszerre 3 fénykép készül: egy alulexponált, egy normál és egy túlexponált, ezekből rakja össze a végső képet. A feature azonban csak iPhone 4-en érhető el, más készüléken nem. Persze készült egy hack, mely iPhone 3G és 3GS esetében engedélyezi a HDR képkészítést.
Úgy látszik a későbbiekben erre nem lesz szükség, mert az SDK-ban felfedeztek két ikont. Egyik a retina display HDR-t mutatja, míg a másik a nem retina displayes HDR-t. Mivel csak a 3GS képes HDR képkészítésre, ezért megindultak a találgatások. Vajon az Apple 3GS-nél is engedélyezi a HDR-t? Mikor? Vagy a tesztelés során nem működött megfelelően, ezért nincs aktiválva?
A választ nem tudom, de bízom benne, hogy azért rövidesen engedélyezik.


Megjelent az Autocad iPhone-ra

Korábban már írtam az iPhone-os Autocadről, tegnap megjelent az alkalmazás. Lehetővé teszi a rajzok megtekintését, szerkesztését, és megosztását. Mérnököknek hasznos kis app, bár az iPhone képernyője nem az a hűdenagy az ilyen feladatok elvégzésére.
Ingyen tölthető le a magyar App Store-ból.




Pénteken jelenik meg a FolderEnhancer

Egyik előző cikkemben bemutattam a FolderEnhancer nevű Cydiás alkalmazást, mely könyvtárak egymásba pakolását és alkalmazások tetszőleges helyen való elhelyezését teszi lehetővé. Tegnap bejelentették, hogy az app október 1-én, pénteken lesz a Cydiában elérhető. Ára még nem ismert.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése